Buharkent İncir Üreticileri Birliği Kuruluyor

Buharkentli incir üreticileri, sorunlarına çözüm bulunabilmesi amacı ile "Buharkent İncir Üreticileri Birliği"ni kuruyor.Buharkent Ziraat Odası...

Buharkentli incir üreticileri, sorunlarına çözüm bulunabilmesi amacı ile "Buharkent İncir Üreticileri Birliği"ni kuruyor.

Buharkent Ziraat Odası Başkanı Naim Özdamar ve İlçe Gıda Tarım Hayvancılık Müdürü Zeki Berhuni, Buharkent İncir Üreticileri Birliği’nin kuruluşunu görüşmek üzere köy muhtarları ile bir araya geldi. Toplantıya Kızıldere Köyü Muhtarı Sami Erçin, Savcıllı Köyü Muhtarı Ali Arslan, Ortakçı Köyü Muhtarı İbrahim Dinç, Feslek Köyü Muhtarı Yahya Şen, Gelenbe Köyü Muhtarvekili Osman Çetinbağ, Gündoğan Köyü Muhtarı Yılmaz Güvenç, Muratdağı Köyü Muhtarı Durmuş Toprak ve Kayaburnu Mahalle Muhtarı M. Kemal Gider katıldı. Toplantıda görüş alışverişinde bulunularak, İncir Üreticileri Birliği’nin kurulması konusunda ortak karara vardı.

Reklam
Reklam

Buharkent Ziraat Odası Başkanı Naim Özdamar, yaptığı açıklamada; “Buharkent, Türkiye genelinde taze incir üreterek toptan satış ve sevkiyatını yapan tek ilçedir. Dört basamaklı bir plan halinde Buharkent İncir Üreticileri Birliğini de kurarak hedefimize ulaşmayı amaçlamaktayız. İlçemizde Buharkent ve Savcıllı'da 970 dekar alanda ‘İyi Tarım Uygulaması’ başlamıştır. Taze incir sezonunda taze incirle ilgili kalite standardizasyonunu sağlayıp Buharkent incirini marka haline getirmeye çalışacağız. Taze incir denince akıllara Buharkent'i getireceğiz. İlçemizde mevcut 1 300 incir üreticisinin ürünlerinin en iyi fiyattan satılması esas hedefimizdir. 26 Nisan'da üreticiler, Buharkent Ziraat Odası, Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Tarım Müdürlüğü ve tüm ilgililer ile bir araya gelerek birliğin kuruluş kararını vereceğiz” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: