Buikad’dan Son Sınıf Öğrencilerine Koçluk Eğitimi

Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği, Uludağ Üniversitesi’nde 4 ve 5. sınıf kız öğrencilere koçluk...

Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği, Uludağ Üniversitesi’nde 4 ve 5. sınıf kız öğrencilere koçluk dersi veriyor.

BUİKAD, iş kadınıyla güçlü bir Türkiye`ye ulaşmak vizyonu ve 11 kurucu üye ile 2007 yılında kuruldu. BUİKAD Başkanı Özlem Baş, "Önce eğitim sloganından yola çıkarak, üyelerimizin mesleki ve kişisel gelişimlerine katkı sağlayan eğitimler organize etmek derneğimizin öncelikli hedefi olmuştur. Üyelerimizin arasındaki iletişimi ve iş birliğini geliştirmek amacıyla gerçekleştirilen, üye tanışma toplantıları ve oryantasyon eğitimleriyle aynı zamanda derneğimizin iş hayatındaki kadınlar tarafından tanınmasını sağladık" dedi.

Reklam
Reklam

Otomobil koltuk kılıfı üretimi yapan işletmelere vasıflı iş gücü kazandırmak ve iş hayatına atılmak isteyen kadınlara da meslek edindirmek için proje hazırladıklarına dikkat çeken Baş, "İhtiyaç duyulan dikiş makineleri Uludağ İhracatçı Birlikleri tarafından derneğimize hibe edildi. Bursa Eğitim ve Geliştirme Vakfı bir sınıfını bu projenin kursiyerlerine ayırdı. Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi İş Adamları Derneği eğitim sınıfının ihtiyaçlarını karşılaştı. Otomobil koltuk kılıfı üretimi yapan işletmelerin büyük katkıları ile eğitimlerini gerçekleştiren ilk kursiyerlerimiz 2011 yılının Ocak ayında, ikinci dönem kursiyerlerimiz 2011 yılının Ekim ayında sertifikalarını aldı” şeklinde konuştu.

“ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE KOÇLUK EĞİTİM”

BUİKAD’ın üniversite öğrencisi genç kızlarının iş hayatına emin adımlarla başlamaları için eğitimler düzenlediklerine de dikkat çeken Baş, “Güçlü ve gelişime açık yönlerini bilerek kariyerlerine yön vermelerini sağlamak için başlattığımız bir diğer çalışma bu projedir. Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü’nün desteği ile gerçekleştirilen bu proje kapsamında koçluk eğitimi alan gönüllü BUİKAD üyeleri, Uludağ Üniversitesi’nin 3. ve 4. sınıfında okuyan kız öğrencilere koçluk yapmakta. 2010 yılından bu yana başarı ile yürütülen proje, gerek BUİKAD koçlarına, gerekse öğrencilerimize büyük bir farkındalık ve gelişim fırsatı sundu. Noktalama projesinin diğer sivil toplum örgütleri ile paylaşılarak yaygınlaştırılması ve daha çok öğrenciye ulaşılmasını hedefliyoruz. Öncelikle sosyal yardım dernekleri gibi kadına yardım amacıyla hareket eden bir dernek değiliz. Aksine kadın istihdamı için çalışıyoruz. Kadına balık vermek yerine balık tutmayı öğretmeye çalışıyoruz. Kadın istihdamını artırmak, hatta karar verici mekanizmalardan çok yer almalarını sağlamak için çaba sarf ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: