Bükreş'teki Tarım Ve Hayvancılık Fuarı'nda 5 Kiloluk Tavuk Ve Horoz Ilgisi

Engin ÖZMEN/BÜKREŞ(Romanya),(DHA)- BALKANLARIN en büyük tarım ve hayvanlık fuarı olan Indagra Tarım ve Hayvancılık fuarı Romanya'nın başkenti Bükreş'te açıldı. Edirne

Engin ÖZMEN/BÜKREŞ(Romanya),(DHA)- BALKANLARIN en büyük tarım ve hayvanlık fuarı olan Indagra Tarım ve Hayvancılık fuarı Romanya'nın başkenti Bükreş'te açıldı. Edirne Ticaret Borsası üyelerinden oluşan 165 kişilik heyetin de incelemelerde bulunmak üzere gittiği fuarın hayvanlar bölümündeki iri cüsseleriyle Çin (cochinchina) horoz ve tavukları yoğun ilgi gördü.
Bükreş'in Romaexpo alanındaki 33 bin metrekarelik Indagra Tarım ve Hayvancılık fuarına 35 ülkeden yüzlerce firma katıldı. Tarım ve hayvancılık olarak ili bölümdeki fuarı iki günde yaklaşık 50 bin kişi ziyaret etti. Edirne Ticaret Borası da üyelerinden 165'ini fuarda incelemelerde bulunmak üzere Bükreş'e götürdü. Edirne Ticaret Borsası Başkanı Özay Öztürk ve Meclis Başkanı Fedai Canım ile üyeler, ilk şehri gezdikten sonra bugün açılışı yapılan fuarı gezerek yeni teknoloji tarım aletlerini inceledi.
Fuarların üyeler açısından büyük bir kazanım olduğunu ifade eden Edirne Ticaret Borası Başkanı Özay Öztürk, "Bu kadar kalabalık bir katılımla gelmek üyelerimizin yeniliklere ne kadar açık olduğunun bir göstergesi. Bükreş fuarı 33 bin metrekarelik alanda 50 bin kişinin ziyaret ettiği bir fuar. Bu fuarda tarım ve hayvancılıkla ilgili makineler, buna bağlı sektörle ilgili gelişmeler sergileniyor. Buradaki ürünlerin üyelerimiz tarafından gezilerek işlerine ciddi bir katkı sağlayacağı düşüncesindeyim" şeklinde konuştu.
Üyelerle birlikte fuarı gezerek yeni teknolojilerle ilgili bilgiler alan Öztürk, borsa olarak yılda en az 1 yurt dışı fuarına da katılmayı amaçladıklarını sözlerine ekledi.
HOROZ VE TAVUKLAR İLGİ ODAĞI OLDU
Indagra Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nda en çok ilgiyi Çin horoz ve tavukları gördü. Fuarda 100 Euro'dan satılan ve iri cüsseleriyle adeta tavuşkuşunu andıran 5 kilogram ağırlığındaki horoz ve tavuklar katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi. Birçok katılımcının cep telefonlarına kaydettiği horoz ve tavuklara olan ilgiden çok memnun olduğunu anlatan satıcı Emil Pachitanu, "Horoz ve tavukları görenler boyutlarına çok şaşırıyorlar. Fuarda çok ilgi gördük, şu anda tanesini 100 Euro'dan satıyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: