Bulanık Belediyesi Halkın Sorunlarını Dinledi

Muş'un Bulanık İlçe Belediye Başkanı Akkaya, düzenlenen halk toplantısında vatandaşlarla bir araya gelerek yapılan çalışmalar...

Muş'un Bulanık İlçe Belediye Başkanı Akkaya, düzenlenen halk toplantısında vatandaşlarla bir araya gelerek yapılan çalışmalar hakkında bilgi verip, sorunları dinledi.

Belediye toplantı salonunda yapılan halk toplantısına, sivil toplu örgütü temsilcileri, il ve ilçe meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve vatandaş katıldı. Toplantıda konuşan Bulanık Belediye Başkanı Ziya Akkaya, 2012 ve 2013 yılında yaptıkları ve yapacak olan çalışmaları hakkınnda bilgi verdi. Akkaya verdikleri tüm sözlerin arkasında olduklarını belirterek,

Reklam
Reklam

tüm sıkıntılara rağmen belediye olarak halka hizmeti esas aldıklarını gece gündüz demeden imkanlarını seferber ettiğini söyledi. Bulanık'ın 81 yıllık bir geçmişe sahip olduğunu, resmi nüfus ile gerçek nüfusu arasında büyük bir fark olduğunun altını çizen Akkaya, ilçeye 24 bin nüfusun ödeneğinin geldiğini, bu ödenekle mevcut olan 40 bin nüfusa hizmet etmek için aksamalarla zorluklarla karşı karşıya geldiğini söyledi. Bölgede yapılan Alparslan 1 Barajı suları altında kalan köylülerin ilçe merkeze yerleştiği için artan nüfus sonucunda hizmetlerde aksama yaşadıklarını anlatan Akkaya, bunun için kayıtlı olmayan vatandaşların bir an önce kayıtlarını yapmalarını istedi. Akkaya, ilçenin temel sorunları olan alt yapı, su ve yol yapımlarına önem verdiklerini, 2013 yılında bu sorunlara öncelik tanıyıp kökten çözme gayreti içinde olacaklarını açıkladı.

Güney Doğu Anadolu Belediyeler Birliği (GABB) öncülüğünde hayat geçmesi planlanan asfalt şantiyesi olduğunu ve iki yıldır bunun çalışmasını yürüttüklerini belirten Akkaya, "Belediyeler birliği olarak Bulanık'ta kuracağımız asfalt şantiyesinde ürettiğimiz asfaltla 60 kilometre uzaklıkta bulunan yollarda çalışma yapacağız. Tüm hazırlıkları yapılan şantiyemiz önümüzdeki yıl ihaleye sunularak faal duruma getirilecek. Bulanık sınırları içerisinde kurulacak olan şantiyemizin Yoncalı düzlüğüne, asfalt yapımında kullanılacak olan malzemenin hazırlığı için de Güllova köyü yakınlarında taş kırma şantiyesi kurulacak. 2013 yılında tamamlanacak olan projede onlarca vatandaşımız istihdam edilerek iş sahibi olacak" dedi.

Reklam
Reklam

Bulanık'ta yaşanan su sıkıntısını kökten ortadan kaldırmak için hazırlandığını aktaran Akkaya, Gümüşpınar köyünden ilçeye gelen ve birçok mahalleyi besleyen su şebekesinin değiştirileceğini söyledi. Eskiyen 12 kilometrelik içme suyu hattının hem insan sağlığını tehdit ettiğini, hem de eski olduğu için yaşanan arızalardan dolayı büyük aksaklıklara sebebiyet verdiğini söyleyen Akkaya, "İlkbahar aylarında ihaleye çıkararak başlayacağımız projede, eskiyen boruları HDPE borularla değiştirerek ilçeye suyun akışını daha hızlı ve sağlıklı bir şekilde verilmesini sağlayacağız" diye konuştu.

Akkaya'nın konuşmasından sonra toplantıya katılan vatandaşlar da sorunlarını dile getirerek, belediyenin sorunlarla ilgilenmediklerinden yakınarak, çözüm önerilerde bulundular.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: