Bulanık Devlet Hastanesi’nde Devir İşlemleri Devam Ediyor

TOKİ Başkanlığı Kontrol Mühendisi Metin Yoldaş, yapımı tamamlanan 100 yatak kapasiteli Bulanık Devlet Hastanesi'nin devir...

TOKİ Başkanlığı Kontrol Mühendisi Metin Yoldaş, yapımı tamamlanan 100 yatak kapasiteli Bulanık Devlet Hastanesi'nin devir işlemlerinin halen sürdüğünü söyledi.

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Yoldaş, hastanenin bir aydır geçici kabulünün yapıldığını, Sağlık Bakanlığı’ndan yetkililerin hastanedeki incelemelerinin devam ettiğini söyledi. Yoldaş, “Yaklaşık bir ay önce geçici kabul yapıldı. Şu anda Sağlık Bakanlığı’ndan gelen arkadaşlarla birlikte hastanedeki eksiklikleri gözden geçiriyoruz. Bulanık Devlet Hastanesi Başhekimi istemesi halinde artık yeni yapılan hastaneye girebilir. Yeni yapılan böyle bir binada elbette eksikliklerde çıkabilir. Eksiklikler belirlenir, yüklenici firma bir yıla kadar bu eksiklikleri gidermek zorundadır. Bakanlıktan gelen arkadaşlarla birlikte eksiklikleri tespit edip yetkili kurumlara verilecektir. Çatı için gerekli izolasyonlar yapıldı. Herhangi bir sıkıntı yaşamamaktadır. Eğer çatıda bir sıkıntı meydana gelirse hastane bir proje sunup onlarda yapılır. Teraslarda kesinlikle su kaçırma söz konusu değil. En ufak bir aksilikte bir yıl boyunca hastanede müteahhidi sorumludur ve eksikliklerde müteahhit tarafından giderecektir. Şu an iş kabulü teslimi için burada bulunuyoruz. Hastanede ciddi bir sorun yoktur ve görmedik. Başhekim isterse bugün geçici kabulü yapar yarın buraya geçer” dedi.

Reklam
Reklam

Yeni yapılan Bulanık Devlet Hastanesi binasının temelinde çökme meydana geldiği yönündeki idealara cevap veren Sağlık Bakanlığı İnşaat Mühendisi Yunus Öztürk, hastane temelinin gayet sağlam olduğunu, bu tür ideaların gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Bulanık Devlet Hastane Müdürü Hüseyin Haydaroğulları ise, şu anda Sağlık Bakanlığı’ndan gelen ekiplerin belirlediği eksikliklerin yüklenici firma tarafından giderdiği takdirde hastaneye idaresi olarak taşınabileceklerini söyledi. Haydaroğulları; “Kesinlikle en ufak bir hatayı bile kabul etmiyoruz. Sorunsuz bir şekilde bize teslim edilsin, bizde alalım. Burada devletin milyonları harcandı, bari güzel ve sorunsuz olsun, bunu istiyorum. Ciddi bir sorun yok, ama en ufak bir sorun bile bizleri rahatsız eder” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: