Bulanık Nüfus Müdürlüğü Ofis Sistemine Geçti

Muş’un Bulanık Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü de ‘Ofis masa’ sistemine geçti.5 yıllık bir Ar-Ge çalışmasının...

Muş’un Bulanık Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü de ‘Ofis masa’ sistemine geçti.

5 yıllık bir Ar-Ge çalışmasının ardından geliştirilen akıllı kimlik kartları için yapılan çalışmalar kapsamında Bulanık Nüfus Müdürlüğü’ne gönderilen cihazların montajI tamamlandı. Bankoların kaldırılmasının ardından yeni ofis masa sistemine geçildiğini söyleyen Bulanık Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Cahit Arıfinan, "Ofis masa siteminin ferah ve samimi atmosferinde vatandaşlarımıza daha hızlı, daha kaliteli ve en iyi şekilde hizmet verecek olmanın heyecanını yaşıyoruz. Ofis masa sisteminde nüfus personeli işlem sırası gelen vatandaşı karşısına oturtarak işlemini yapmaktadır. Nüfus müdürlüklerinde hizmet alımı için bekleyen vatandaşların oluşturduğu bekleme kuyruğu görüntüsünün tamamen ortadan kaldırıldığının, hiçbir vatandaşın ayakta bekletilmediği, tamamen vatandaş memnuniyeti odaklı bir hizmet anlayışı içinde olduğumuzu ve nüfus personeli olarak vatandaşa hizmetten gurur duyduğumuzu belirtmek isterim” dedi.

Reklam
Reklam

Ofis sisteminin vatandaşlarca olumlu karşılandığını aktaran Müdür Arıfinan, "Nüfus yoğunluğuna göre parmak izi ve avuç içi damar okuma cihazları konulacak. Altyapı oluşturulduktan sonra, genel müdürlük tarafından belirlenen tarihten sonra vatandaşlara kimlik verilmesine başlanacak. Mevcut kimliğiyle birlikte nüfus müdürlüğüne gidenler, parmak izi ve avuç içi damar izi ile sisteme kaydedilecek. Ayrıca mevcut nüfus bilgileri de yeni sisteme kaydedilerek talep alınacak. Vatandaştan alınan talepler, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü elektronik kart basım merkezine iletilecek. Akıllı kimlik kartlarına damar ve parmak izinin yanında avuç içi damar izi ile tanıma özellikleri de eklenecek. Bu özelliklerle de kimlik kartı tamamen kişiselleştirilecek" şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz