Bulanık'ta Açlık Grevlerine Destek Açıklaması

Muş'un Bulanık ilçesinde, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İlçe Örgütü, 41 gündür cezaevlerinde açlık grevinde...

Muş'un Bulanık ilçesinde, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İlçe Örgütü, 41 gündür cezaevlerinde açlık grevinde bulanan tutukluların taleplerinin yerine getirilmesi ve tutuklamaları kınamak amacıyla basın açıklaması düzenledi.

Aslanpaşa caddesi üzerinde yapılan basın açıklamasına, BDP Bulanık İlçe Başkanı Sani Kutmaral, Bulanık Belediye Başkanı Ziya Akkaya, BDP’li belde belediye başkanları, il, ilçe, belde teşkilatları ve çok sayıda partili katıldı. Basın metnini okuyan BDP İlçe Başkanı Sani Kutmaral, “Bugün Kürt coğrafyası adeta bir savaş alanı ve açık zindana dönüştürülmüştür. Bu da yetmiyormuş gibi on binlerce Kürt genci cezaevinde tutulmaktadır. Savaş politikalarının şekillendiği günümüzde direniş de yeni ortamlara çevirilecektir. Kırk bir gündür çeşitli cezaevlerinde dönüşümsüz ve süresiz açlık grevine başlayan, adeta bedenlerini ölüme yatıran yüzlerce siyasi tutsakların farklı talepleri vardır. Yeni acıların yaşanmaması için siyasi tutsakların başlatmış olduğu süresiz ve dönüşümsüz açlık grevlerinin son bulması için talepler kabul edilmelidir. Yaşanan her ölüm, birlikte yaşama şansını ortadan kaldırır. Ülkede her gün yoğunlaşarak devam eden çatışmalar, süre gelen ölümlere ve açlık grevlerine Türk basının bu kadar duyarsız kalması düşündürücüdür. Basın ve aydınlara düşen görev ülkede yaşanan gerçekleri halka doğru temelde ulaştırmaktır. Bizler kamuoyu olarak Kürt sorunun çözümünde Kürt ve Türk halkının menfaatlerini görüyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Okunan basın açıklamasının ardından parti binasına kadar yürüyüşe geçen grup, olaysız dağıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: