Bulanık'ta Esnaf Yolu Trafiğe Kapattı

Bulanık'ta köy minibüslerinin bir garajda toplanmasına tepki gösteren esnaf, işyerlerinin kepenklerini açmayarak, yolu trafiğe kapattı.

Bulanık'ta köy minibüslerinin bir garajda toplanmasına tepki gösteren esnaf, işyerlerinin kepenklerini açmayarak, yolu trafiğe kapattı.

Esnaf adına konuşan Tahsin Hamzaoğlu, bugüne kadar Alparslan Paşa Caddesi'nden kalkan köy minibüslerinin, yeni yapılan köy minibüsleri garajında toplanmasının haksızlık olduğunu söyledi.

Tüm köy minibüslerinin tek bir garaja çekilmesinden dolayı mağdur olduğunu ve bu nedenle kepenk açmayarak yolu trafiğe kapattıklarını ifade eden Hamzaoğlu, şöyle konuştu:

"Köy minibüslerinin tek yerde toplanmasından sonra iş yapamıyoruz. Caddemize yakın yerde başka bir garajın daha açılmasını istiyoruz. Bulanık Belediyesi'ndeki yetkililere derdimizi anlatamadık. Bu nedenle böyle bir eyleme başvurduk. Tüm minibüslerin tek caddede toplanması haksızlık. Daha önce bazı köylerin minibüsü Alparslan Caddesi'nde kalkıyordu. Köylüler alışverişlerini cadde üzerindeki esnaftan yapıyordu. Yeni uygulamayla tüm köy minibüsleri tek garaja çekildi. Mağduruz. Minibüslere tek bir garaj değil de tüm esnafın yararına olacak şekilde 3 bölgede garaj yapılmasını talep ediyoruz."

Reklam
Reklam

Birçok esnafın kiralarını ödeyemediğini ve icralık olduğunu belirten Hamzaoğlu, bu durumun düzeltilmemesiyle işyerlerini kapatarak, kilitlerini belediyeye teslim edeceklerini kaydetti.

Bulanık Belediye Başkanı Ziya Akkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede trafik akışını düzeltmek için böyle bir uygulamaya gittiklerini ve bunda art niyetlerinin olmadığını bildirdi.

Akkaya, şunları söyledi:

"İlçede yaklaşık 150 köy minibüsü var. Daha önce bu minibüsler ilçe merkezinde rastgele her yerde park ediyorlardı. Bu durumda trafik çekilmez durumdaydı. Bunu düzeltmek için yeni bir köy garajı kurduk. Amacımız kimseyi mağdur etmek değil. Alparslan Caddesi'ndeki esnaf uygun bir arsa bulurlarsa oraya bir garaj kurup bazı köy minibüslerini buraya çekebiliriz. Tabi ki buna İlçe Trafik Komisyonu karar verecek."

İlçe Trafik Komiseri Murat Köksal, yolu kapatan esnafı ikna ederek, yolun trafiğe açılmasını sağladı.

Muhabir: Mehmet Fideyil Temel / Şener Toktaş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: