Bulanık’ta Sel Ve Taşkınlara Karşı Su Kanalları Yapılıyor

Muş'un Bulanık İlçe Belediyesi, kış aylarında yaşanan aşırı yağışlardan dolayı oluşabilecek sel ve su taşkınlarının...

Muş'un Bulanık İlçe Belediyesi, kış aylarında yaşanan aşırı yağışlardan dolayı oluşabilecek sel ve su taşkınlarının önüne geçilmesi için başlattığı çalışmaları sürdürüyor.

Kültür ve Şehitlik Mahallerini bir birinden ayarın 102’inci sokakta çalışmalarına devam eden ekipler, yolun yaklaşık 1 kilometrelik kısımda su taşkınlarına karşı kademeli bir şekilde kanal yaparak önlem aldı. Derinliği 1 metre olan kanalın yapılamasıyla alınan önlemin, yağışların arttığı mevsimlerde Taşıltepe eteklerinde yağmur suyu ile taş, çamur yığınlarından ve su taşkınlarından büyük zarar gören yurttaşlara rahat bir nefes aldırdı.

Reklam
Reklam

Yapılan çalışmalarla olası sel ve zararların önüne geçileceğini belirten Bulanık Belediye Başkanı Ziya Akkaya, kış aylarında aşırı yağıştan dolayı Şehitlik ve Kültür Mahallesi’nde su taşkınlarının olduğu bölgede kanal yapılarak su akışının evlere zarar vermeden dere yataklarına aktarılması ile su taşkınlarının önüne geçildiğini söyledi. Çalışmaların farklı alanlarda tüm hızıyla devam ettiğini aktaran Akkaya, yağmur suyu taşkını olma ihtimali olan diğer sokak ve caddelerde de önümüzdeki günlerde çalışmaların yapılacağını dile getirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: