Bulanık’ta Tyçp Kapsamında 112 Kişiye İş İmkânı Sağlandı

Muş’un Bulanık ilçesinde, Türkiye İş Kurumu (İş-Kur) Müdürlüğü tarafından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde ve İlçe...

Muş’un Bulanık ilçesinde, Türkiye İş Kurumu (İş-Kur) Müdürlüğü tarafından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde ve İlçe Müftülüğünde, Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında çalıştıracak 112 kişi için noter huzurunda kura çekimi yapıldı.

Bulanık Halk Eğitim Merkezi salonunda yapılan kura çekimine 800 kişi müracaat etti. Düzenlenen törende bir konuşma yapan İş-Kur Müdürü Mehmet Emin Taylan, daha önce ertelenen kura çekimine bugün itibariyle başladıklarını söyledi. Her gün bir ilçede olmak üzere kadar kura çekimine devam edeceklerini belirten Mehmet Emin Taylan, 2012 yılında toplam 2 bin 6 kişiye iş imkânı sağlayacaklarını kaydetti. Tüm kurumların bütçelerinin yıl sonuna kadar ayarlandığı için bugün kurada ismi çıkanların 3 ay çalıştırılacağını vurgulayan Taylan, 2013 yılı itibariyle bu çalışmaya devam edeceklerini belirtti. Bugün çekilecek kurada ismi çıkanların Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen eğitim kurumlarında ve 7 kişin Bulanık İlçe Müftülüğünde çalışacaklarını ifade eden Taylan; "Burada gerçekten mağdur olana, hak etmiş olana, ihtiyacı olana iş vermeyi amaçlıyoruz. Mağdur, işsiz insanın kötü yollara, sıkıntılara düşmeden tarafımızdan işe yerleştirilmesini arzuluyoruz. Bu çaba içinde çalışmalarımıza devam ediyoruz. İnşallah bu çalışmayı fazlasıyla devam ettireceğiz" dedi.

Reklam
Reklam

Bugünkü kurada ismi çıkacak 112 kişinin ilçede eğitim kurumlarında 3 aylık çalıştırılacağını dile getiren Taylan, bin 319 kişinin müracaat etmesi nedeniyle kura çekimini Halk Eğitim Merkezi salonunda yaptıklarını sözlerine ekleyen Taylan “2012 yılında toplam 2 bin 6 kişiyi istihdam etmiş olacağız. Kurslarımızla birlikte 2 bin 998 kişi istihdam etmiş olacağız. Yıl sonu hedefimiz 3 bin 500 kişidir. 2013 yılı hedefimiz 4 bin kişidir” diye belirtti.

Kura çekiminin sonun özellikle bayanların İşkur Müdürü Taylan’dan yardım istemeleri gözden kaçmadı. İşkur Müdür Mehmet Emin Tayan, bayan vatandaşların sorunlarını dinleyip iş konusunda destek olacaklarını anlattı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: