Bulaşıkçı gitti, bisiklet kralı oldu

Bulaşıkçı olarak çalıştığı Hollanda'da el yapımı bisiklet üretimine başlayan 42 yaşındaki Yalçın Cihangir, dünyanın dört bir yanındaki ünlü müşterileri için özel modeller üretmeye başladı.

Türkiye'ye döndükten sonra Antalya'nın Altınkum Mahallesi'nde bisiklet satış ve üretim merkezi kuran Cihangir'in müşterileri arasında Hollanda Kraliçesi Beatrix de bulunuyor.

Cihangir, babasını ikna ederek 30 yıl önce gittiği Hollanda'da bulaşıkçı olarak çalışırken şefinin bisikletini tamir etti. Çevresindeki Hollandalılar'dan bir anda bisiklet tamiri teklifleri alan Cihangir, atölyesini kurmaya karar verdi.

Burada bir yandan bisiklet tamir eden Cihangir, diğer yandan ikinci el bisiklet parçaları ile kendi modellerini yaratmaya başladı. Bunların da en az yeniler kadar ilgi gördüğünü fark eden Yalçın Cihangir, yeni ürünler için orijinal parçalar kullanmaya karar verdi. Cihangir'i Hollanda'da 'bisiklet kralı' olarak olarak üne kavuşturan süreç de böyle başladı.

Reklam
Reklam

'El yapımı' bisikletleri için Berlin, Kopenhag, Şikago, Toronto ve Tokyo'nun da aralarından bulunduğu önemli kentlerde 46 satış noktasına ulaşan Cihangir, yılda 5 bin bisiklet satıp 4.5 milyon Euro ciro yaptığını söyledi. Avrupa Birliği'nden (AB) 'Kalite Ödülü' Yalçın Cihangir, Antalya'daki işyerinde, bulaşıkçılıktan bisiklet krallığına uzanan süreci şöyle anlattı:

"Tamirciliği çocukken amcamın yanında öğrendim. Daha sonra gittiğim Hollanda'da domates, salatalık sattım. Birçok işte çalıştım. Bir restoranın bulaşıkhanesinde çalışırken şefin arızalı bisikletini tamir ettim. Birkaç gün içinde, evdeki bozuk bisikletini kapan bulaşıkhanenin kapısına bıraktı. Bu beni gözümü açtı. Bir süre sonra açtığım tamirhanede işlerim o kadar iyi gitti ki, bozuk bisikletleri koyacak yer bulamadım. Bunların ardından bisiklet montajına başladım ve modellerimi yaratmaya başladım. Çizdiğim modelleri de geliştirerek işimi büyüttüm."

Antalya'da kurduğu bisiklet montaj merkezinde 50 kişiye iş veren Cihangir, yıllık cirosunun 4.5 milyon Euro'yu bulduğunu söyledi. Cihangir, bisiklet sattığı ünlüler arasında Tom Cruise, Hollanda Kraliçesi Beatrix, Brad Pitt, Angelina Jolie, Tuğba Ünsal, Kurtlar Vadisi' dizisinde 'Memati' rolünü canlandıran Gürkan Uygun'un bulunduğunu söyledi.

Reklam
Reklam