Buldan'da Geleneksel Deve Güreşleri

DENİZLİ (AA) - Buldan ilçesinde Buldan Belediyespor yararına yapılan 5. Geleneksel Deve Güreşi Şenliği yoğun ilgi gördü.

Buldan ilçesinde Buldan Belediyespor yararına yapılan 5. Geleneksel Deve Güreşi Şenliği yoğun ilgi gördü. Çevre il ve ilçelerden çok sayıda devenin katıldığı güreşlerde "deve güreşi ağası" seçimleri yapıldı. Biri kadın dört kişi arasında geçen açık artırma sonucu, 10 bin lira ile güreşlere en çok destek vereceğini taahhüt eden kadın aday Zekiye Çelebi 5. Buldan Deve Güreşleri Şöleni'nin hanım ağası seçildi. Açılışta bir konuşma yapan Buldan Kaymakamı Hacı Uzkuç, bölgede ilk olarak 1830'lu yıllarda yapılan deve güreşi şenliklerinin o günden bugüne devam ettiğini belirterek "İlçemizde de deve güreşlerinin 5'incisi düzenleniyor. Bu güreşler de örf, adet, birlik ve beraberlik adına önem arz etmektedir" dedi. Etkinliğe İlçe Emniyet Müdürü Abdil Albayrak'ın yanı sıra siyasi partilerin belediye başkan adayları da katıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: