Buldan'da Ramazan'ın Özel Lezzetlerinden"tırnaklı Pideye" Ilgi Büyük

Buldan ilçesinde Ramazan'ın özel lezzetleri arasında yer alan "tırnaklı pide", vatandaşlardan büyük ilgi görüyor.

Buldan ilçesinde Ramazan'ın özel lezzetleri arasında yer alan "tırnaklı pide", vatandaşlardan büyük ilgi görüyor.

Ramazan'da karafırınlarda yumurtalı, tahinli ve sade olarak odun ateşinde pişirilen, üzerine serpilen susam ve çörek otuyla da farklı bir tat alan "tırnaklı pide", iftar ve sahur sofralarına ayrı bir lezzet katıyor.

Buldan'da 35 yıllık fırın ustası Hilmi Demirlioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "tırnaklı pide"nin Buldan için Ramazan'ın vazgeçilmesi olduğunu ifade etti.

"Tırnaklı Pide"nin adının, fırın ustasının parmak uçlarıyla pide kenarlarına verdiği şekilden geldiğini dile getiren Demiroğlu, "Pidelerimizi karafırınımızda odun ateşiyle pişiriyoruz. Böylelikle pidelerimiz daha güzel kabararak daha geç bayatlıyor. Ramazan ayı içerisinde günlük 500 ile 600 adet arasında tırnaklı pide hazırlıyoruz. Diğer arkadaşlarımızı da hesaba kattığımızda Buldan'da günlük ortalama 2 bin adet pide satışa sunuluyor" dedi.

Reklam
Reklam

Muhabir: Samet Kıyak / Mustafa Dermencioğlu

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz