Buldan'daki Dolu Yağışı

CHP Denizli Milletvekili Adnan Keskin, Denizli'nin Buldan ilçesinde yaşanan dolu yağışı nedeniyle üreticilerin zarar gördüğünü belirterek konuyu TBMM'ye taşıyacağını söyledi.

CHP Denizli Milletvekili Adnan Keskin, Denizli'nin Buldan ilçesinde yaşanan dolu yağışı nedeniyle üreticilerin zarar gördüğünü belirterek konuyu TBMM'ye taşıyacağını söyledi.

Keskin, geçen hafta dolu yağışından etkilenen Buldan'ın Yenicekent beldesiyle Bölmekaya, Doğanköy, Osmaniye ve Oğuz köylerinde incelemelerde bulundu.

Buldan'da yaşanan dolu yağışı nedeniyle üzüm üreticilerinin büyük zarar gördüğünü ve ekonomik çöküntüyle karşı karşıya kaldığını savunan Keskin, 10 bin dönümlük üzüm bağlarında yüzde 80'lere varan oranlarda ürün kaybının olduğunu, bölgenin afet kapsamına alınması gerektiğini ifade etti.

Reklam
Reklam

Bölgede aralıksız 42 dakika süren dolu yağışının geçimini üzüm yetiştiriciliğinden sağlayan üreticilerin geleceğini kararttığını öne süren Keskin, şöyle dedi:

"Bir çiftçi günümüz koşullarında bir kez açık verdi mi kendisini toparlaması zordur. Buldan'daki çiftçilerin yaralarının sarılması bu yüzden hayati önem taşıyor. Türkiye'de en erken yetişen çekirdeksiz sultaniye üzümleriyle meşhur Buldan'daki dolu felaketi, üzümlerde verim kaybının dışında kalite kaybına da neden oldu. 500 aile perişan olmuş durumda. Milyonlarca liralık zarar söz konusu. Büyük bölümü ihraç edilen üzümler belki sofralık üzüm olarak bile alıcı bulamayacak. Yaşanan felaket sadece bu yılki üretimi olumsuz etkilemesinin yanında gelecek yılki üretimi de riske sokmuş durumda. Bu nedenle konuyu TBMM'ye taşıyarak bu bölgelerin afet bölgesi kapsamına alınması, kredi borçlarının ertelenerek üreticilere yardımcı olunması için gerekli girişimlerde bulunacağız."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: