Bulduğıu mayın elinde patladı

VAN (İHA) - Van'ın Çaldıran İlçesi'nde, hafta sonu tatili için gittiği köyünde koyun otlatan ilköğretim okulu öğrencisi, bulduğu mayının elinde patlaması sonucu hayatını kaybetti. Çocuğun cenazesini almaya giden yakınları ise trafik kazası geçirdi. Kazada 4 kişi yaralandı.

Alınan bilgilere göre Yavuz Sultan Selim İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Maşuk Uca (15) hafta sonu tatili için ailesinin ikamet ettiği ve İran sınırında bulunan Uzunyol Köyü'ne gitti. Köyün kırsal kesiminde kendilerine ait koyunları otlatan Uca, bulduğu mayını kurcalaması sonucu patladı. Patlamada ilköğretim öğrencisi Uca olay yerinde hayatını kaybetti.

Reklam
Reklam

Acılı haberi alan yakınları cenazeyi almak için, baba Haydar Uca'nın kullandığı 65 IS 909 plakalı minibüsle giderken araç dikkatsizlik sonucu takla attı. Kazada sürücü Haydar Uca ile araçta bulunan Murat Kaya (40), Şabettin Yaman (50) ve Şahin Uca (15) yaralanarak Çaldıran Sağlık Ocağı'na kaldırıldı. Yaralılar ilk tedavileri yapıldıktan sonra Van Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

Alınarak köye getirilen öğrenci Maşuk Uca'nın cenazesi toprağa verilirken, her iki olayla ilgili soruşturmanın başlatıldığı belirtildi.