Bülent Arınç Alanya’da annesinin ismi verilen park ve sokağın açılışını yaptı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Alanya’da rahmetli annesi Sevdiye Arınç’ın isminin verildiği parkın ve sokağın açılışını...

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Alanya’da rahmetli annesi Sevdiye Arınç’ın isminin verildiği parkın ve sokağın açılışını eşi Münevver Arınç, ağabeyi Prof. Dr. Ümit Doğay Arınç ve akrabaları ile birlikte açtı.
Başbakan Yardımcısı Arınç Alanya Belediye Meclisi kararıyla, Alanyalı olan annesi Sevdiye Arınç'ın isminin verildiği ve akrabalarının da oturduğu Hacet Mahallesi'ndeki 'Sevdiye Arınç Parkı’ ve 'Sevdiye Arınç Sokağı'nın açılışında annesinin hayatını anlattı.
Arınç, annesinin isminin verildiği sokak ve parkta gezerek vatandaşlar ve çocuklarla selamlaşıp sohbet etti. Sokakta ailesi ve yakınlarıyla birlikte gezen Arınç, annesinin ismini taşıyan sokağın tabelasının önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.
Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu’na ve belediye meclisine aile olarak teşekkür ettiklerini ifade eden Arınç, TBMM Başkanlığı döneminde bir tesise o zaman yaşayan en yaşlı meclis başkanı Sabit Osman Avcı’nın ismini verdiğini ve TBMM bahçesinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten itibaren tüm meclis başkanlarını adına düzenlediği parkı hatırlattı.
Unutmayanların unutulmayacağını dile getiren Arınç, babasının Alanya'da Jandarma Astsubay olarak görev yaptığı dönemde annesi ile 17 yaşındayken evlendiklerini ve Hakkari, Beytülşebap, Şemdinli gibi bölgelerde 10 yıldan fazla kalıp Alanya'ya hiç gelmeden, eşkıyalarla mücadele ettiklerini kaydetti.
Annesi Sevdiye Arınç’ın Alanyayı hep vatanı olarak gördüğünü kaydeden Bülent Arınç, bu nedenle annesinin her gittiği yeri gurbet olarak gördüğünü dile getirdi. Annesinin 2003 yılında vefat ettiğini hatırlatan Arınç, biri profesör, biri meclis başkanlığı yapmış ve iki de iyi yetişmiş evlatları bulunduğunu kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz