Bülent Arınç: Muharrem İnce CHP'deki Görevinden Istifa Etmeli

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Muharrem İnce’nin, hakkındaki cinsel taciz...

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Muharrem İnce’nin, hakkındaki cinsel taciz iddiasından kurtuluncaya kadar partisindeki görevinden istifa etmesi gerektiğini söyledi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu İnce’nin partideki görevine son vermeye çağıran Arınç, CHP’li kadın milletvekillerini de hakkındaki iddialar sonuçlanana kadar İnce’ye tavır almaya davet etti.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Grand Cevahir Otel’de düzenlenen ‘Tapu Arşivi Osmanlı Coğrafyası Kültürel Arşiv Mirasının Yönetimi ve Tapu Arşivlerinin Rolü Uluslararası Kongresi’ndeki konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı. Basın mensuplarının CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce’nin hakkında Meclis'e veridiği gensoruyu hatırlatması üzerine Arınç, sert konuştu. TBMM’de görev yapan 549 milletvekili hakkında 500’ün üzerinde dokunulmazlık dosyası olduğunu söyleyen Arınç, Muharrem İnce haricinde, hakkında cinsel taciz iddiasıyla ilgili fezleke hazırlanmış milletvekili bulunmadığını ifade etti.

Reklam
Reklam

Olayın yüz karası bir durum olduğunu belirten Arınç, “Her türlü suçlama yapılabilir ama cinsel taciz suçlamasıyla bir milletvekili hakkında fezleke bu güne kadar düzenlenmemişti. Dolayısıyla ahlaktan bahsedilmesi gerekiliyorsa, en son Muharrem İnce’nin konuşması gerekir. Üzerinde bir ayıbı taşıyor.” dedi.

İnce’nin suçlamayla ilgili dokunulmazlığının kaldırılmasını istediğini aktaran Arınç, dokunulmazlığın kişinin isteğine bağlı olarak kaldırılmadığını belirterek, “Bağırıp çağırmakla bu işin üzerini örteceğini zannetti. Bu iş öyle bağırıp çağırmakla üstü örtülmez.” şeklinde konuştu.

Muharrem İnce’nin suçlamadan kurtulana kadar görevinden istifa etmesi gerektiğini dile getiren Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bulunduğu görev CHP’nin Grup Başkanı olarak Kemal Kılıçdaroğlu’na vekalet ettiği makamdır. Dolayısıyla partisini temsil iddiasında bulunan bir insan cinsel tacizle suçlanıyorsa önce utanır sonra bu görevinden istifa eder. İkinci görev de CHP içindeki kadın milletvekillerine düşer. O kadın milletvekilleri bundan sonra sayın İnce’nin yanında oturmamalı, onunla selamı kesmeli, en azından bu iddiaların gerçeğe çıktığı güne kadar bu ilişkilerini sonlandırmalı.”

Reklam
Reklam

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdarolu’na da görev düştüğünü anlatan Arınç, “Kemal Kılıçdaroğlu bu güne kadar bildiğimiz kadarıyla aile hayatına bağlı, özel hayatına dikkat eden mazbut bir insandır. Cinsel taciz iddiasıyla suçlanan bir insanı grup başkan vekili görevine devam ettiremez. Derhal Muharrem İnce’yi görevinden istifasını istemelidir. Kılıçdaroğlu’na yakışan budur. Bunu yapmadığı taktirde Muharrem İnce gibi cinsel tacizle suçlanan bir insan onun vekili olarak partide görev yapar buna devam eder.” diye konuştu.

Olayın esasının gazetelere yansıdığını bildiren Arınç, Fatma K. İsimli CHP üyesi teşkilat mensubu bir kadının bir gün İnce’yi aradığını anlatan Arınç olayı şöyle anlattı: “Kendisiyle buluşurlar kızına yardım edeceğini söyler ama kızına yardım edeceği yerde kendisiyle bir şekilde ilişki kurmaya çalışır. Kendisine sarkıntılıkta bulunur. Kadın bundan dolayı şikayette bulunur. Ama bu sonlanmaz, sonra da sms mesajlarıyla kadının cep telefonuna mesaj göndermeye başlar. Bunları nerden biliyorum. İddianameyi hazırlayan savcının fezlekesinden biliyorum. 8 sayfalık fezlekede Muharrem İnce’nin telefonundan çıktığı teknik olarak tespit edilen cinsel mesajlı tacizler vardır. Bunların sadece 3-4 tanesini okudum fezlekeden yüzüm kızardı. İnsanlığımdan utandım. Bütün bunlar fezlekede olduğuna göre herkesin bunları okuması, görmesi mümkündür.”

Reklam
Reklam

İnce’nin 20 avukatı olduğunu ancak hiçbirisinin teknik olarak tespit edilen bu cinsel taciz iddialarından kendisini kurtamayacağını belirtti. İnce’nin şu anda dokunulmazlığı bulunduğu için yargılanmadığını ancak dokunulmazlığın kalktığı ana kadar bu iddiaların arkasında ezileceğini söyledi. Arınç, İnce’nin dünkü konuşmasında iddiaları reddetmediğini aksine efelenerek ‘dokunulmazlığımı kaldırın’ dediğini bildirdi.

Arınç, dünkü konuşmasından dolayı İnce hakkında dava açacağını ve mahçup edeceğini belirterek sözlerini şöyle tamamladı: “Çünkü o bu ahlaksızca sözlerinin, mesajlarının altında ezilecektir, utanacaktır. Partisi de ondan utanacaktır, Meclis de artık onunla irtibatı kesecektir.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz