Bülent Arınç: Terörün sonlandırılması için köklü adımlar atıyoruz

Başbakan Yardımıcı Bülent Arınç, "Yeni Anayasa hazırlığı ve terörün sonlandırılması konusunda köklü adımlar atıyoruz. İnşallah...

Başbakan Yardımıcı Bülent Arınç, "Yeni Anayasa hazırlığı ve terörün sonlandırılması konusunda köklü adımlar atıyoruz. İnşallah bu dönemeçleri de başarıyla aşacağız." dedi.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) 2011-2012 Akademik Yılı Açılışı’nda konuşan Arınç, ÇOMÜ'nün, şehit kanları ile yoğrulmuş aziz vatanın en değerli hazinelerinden birisi olduğunu söyledi. Son 15 günde 4 üniversitenin akademik yılı açılışına katıldığını belirten Arınç, "En doğusundan en batısına, bütün üniversitelerimiz, bir bayram yeri gibi coşkulu, bir harman yerinin bereketi, bir bahar mevsiminin güzelliği gibi bir ortama sahipti. Yalnızca salonlarda değil, Üniversite bahçelerinde, her düşünceden, her kılık ve kıyafetten gençlerimizin birbirleri ile kardeşçe dolaştıklarına, bir köşede huzur içerisinde sohbet ve arkadaşlık ettiklerine şahit oldum. Özgürlüğün ve demokrasinin Üniversite kampüsünün bahçesinden, koridorlarına, sınıflarından idare binalarına kadar hemen her yerine yerleştiğini memnuniyetle gördüm." dedi.

Reklam
Reklam

"YENİ ANAYASA TARİHİ DÖNÜM NOKTASI"
Türkiye'nin her açıdan bir diriliş mevsimi yaşadığını belirten Arınç, önlerinde Türkiye’nin geleceğini yakından ilgilendiren bazı tarihi dönüm noktaları olduğunu belirterek, "Yeni Anayasa hazırlığı ve terörün sonlandırılması konusunda köklü adımlar atıyoruz. İnşallah bu dönemeçleri de başarıyla aşacağız." şeklinde konuştu.
Arınç sözlerini şöyle sürdürdü: "Var gücümüzle Türkiye'nin hak ettiği güce, saygınlığa ulaşması, refah ve huzur içinde büyümesi için çaba sarfediyoruz. Ancak birileri Türkiye'nin bu büyümesini, terörü körükleyerek durdurmak istiyor. Maalesef ülkemizden de birileri buna figüranlık yapmak için, elinden geleni yapıyor. Ellerine bomba tutuşturulan caniler, namluyu sivillere doğrultan korkaklar, sabah namaza giden hocayı arkasından vuran alçaklar, bir çocuğa bir harf öğretmek için yollara düşen öğretmene tuzak kuran zavallılar, askere, polisimize silah tutan hainler bu büyük milleti akıllarınca bölmeyi planlıyorlar. Ama bunu başaramayacak. Şehirleri yakarak, sokakları yağmalayarak, insanları öldürerek, özgürlük naraları atanlar ve onlara alkış tutanlar, gelin ve Çanakkale'yi görün. Neden bu milleti bölmeyi, kardeşler arasında kin tohumları yeşertmeyi başaramayacağınızı bu şehirde gördükleriniz size herkesten daha iyi anlatacaktır. Burada, Bismilli, yani Diyarbakır'ın Bismil'inden bahsediyorum, Bayram oğlu Cemal'in, Seydişehirli Ali oğlu Abdullah'ın, Bigalı Mustafa oğlu Ahmet'in, Sürmeneli Ömer oğlu Arslan'ın, Liceli Ali oğlu Tahir'in birbirinin koynunda sıradağlar gibi yattığı, canlarını siper ederek koruduğu, kanlarıyla suladığı bu mübarek topraklara kin ve ayrılık tohumunu ekmenin imkansız olduğunu göreceksiniz. Yukarıda isimlerini saydığım bu şehitlerimiz burada kucak kucağa yattığı müddetçe, dün Çanakkale Savaşı'nda olduğu gibi bugün de milletimizin birliği ve beraberliğini yok etmeye yönelik saldırılar, O mübarek şehitlerimizin ruhuna çarpıp neticesiz kalacaktır."
Konuşmaların sonunda ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner de Başbakan Yardımcısı Arınç'a, Truva kazılarında çıkan bir mührü simgeleyen plaket takdim etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz