Bülent Arınç’dan BDP’li vekillere iç tüzük uyarısı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Meclis’te yemin edip etmeyeceği merak edilen BDP için içtüzük uyarısı yaptı....

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Meclis’te yemin edip etmeyeceği merak edilen BDP için içtüzük uyarısı yaptı. BDP için “Aman ha Meclis’e gelin diye yalvarmak zorunda olmadıklarını” ifade eden Arınç, milletvekillerinin iç tüzük hükümlerine bağlı olmak zorunda bulunduğunu söyledi.

Bakanlar Kurulu sonrası soruları cevaplayan Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, TBMM zemininin kullanılmaması veya Meclis’te göreve başlamada isteksiz olunmasını doğru bulmadıklarını söyledi. “Buna karşı çıkarlarsa maruz kalacakları şey TBMM'nin iç tüzük hükümleridir. İç tüzük hepimizi bağlar.” diyen Arınç BDP’li vekillere şu uyarılarda bulundu: “Bir milletvekilinin nasıl davranması gerektiğini iç tüzüğümüzün hükümleri çok açık biçimde ortaya konuyor. Bu benim için de uygulanacak bir şeydir, 550 milletvekili için de uygulanacak bir şeydir. Kimse için bir imtiyazı bir ayrıcalığı gözetmemiz doğru olmaz. Türkiye’de hiç kimse ‘aman ha meclise gelin’ diye onlara hergün yalvarmak durumunda değil. Ama siyasetin gereği budur. Arkadaşça, dostça milletvekili sıfatını taşıyan insanların bir dostları en azından milletvekili olarak arkadaşları sıfatıyla ‘siz seçildiğinize göre yeriniz TBMM’dir’ dememizin doğru olduğunu düşünüyorum. Buna karşı çıkarlarsa veya meclise gelirler de içtüzüğü aykırı davranışlarda bulunurlarsa hepimizin maruz kalacağı muamele iç tüzükteki hükümlerdir. Kürsüye çıkan insan iç tüzük çevresinde konuşur. Oyunu kullanan insan grup olarak hareket eden insan soru soran gensoru veren insan iç tüzük hükümlerine bağlı olmalıdır. Üç kişi millektvekili olarak bir şeyi imzalasa Meclis araştırması veremez. En az 20 kişi olması gerekir. Gensoru vermek için meclis soruşturması talebinde bulunmak için birisinde 55 kişinin imzasını birisinde 20 kişinin imzasına ihtiyaç vardır. Hiç kimse layüsel davranamaz. İç tüzük hepimizi bağlar.”

Reklam
Reklam

"BDP MECLİS’TE YEMİN EDERSE GÖRÜŞÜLÜR"
AK Parti’nin anayasa görüşmeleri için muhalefet partilerine gönderdiği mektubun bir benzerinin BDP’ye de gönderilip göndermeyeceği sorusuna Arınç, “Eğer 1 Ekim'den sonra böyle birşey gerçekleşirse ki hepimiz her gün gözümüzü açmış BDP'nin gelip gelmeyeceğini tartışıyor da değiliz, bunun merakı başkalarına düşer, gelirlerse kendileri bilir, gelmezlerse yine kendileri bilir. Ama geldikleri taktirde sanıyorum ki AK Parti onları da ziyaret etmek için onlarla da görüşmek için bir girişimde bulunacaktır.” cevabını verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz