Bülent Korkmaz'dan yaylım ateşi!..

Bursaspor'un eski teknik direktörü Bülent Korkmaz, yeşil-beyazlı camiadaki görevine son verildiği haberini takımı çalıştırmak için geldiği Vakıfköy'de öğrendi. Takıma zor günlerinde sahip çıkan Bülent Korkmaz, bir gün tekrar Bursaspor'a gelip verdiği sözü tutacağını ve hayalini gerçekleştireceğini söyledi.

Almira Otel'de basın mensuplarıyla vedalaşan teknik direktör Bülent Korkmaz yaptığı toplantıda, sözleşmedeki ağır maddeler nedeniyle görevine son veremeyeceklerini beyan ettiklerini söyledi.

"SÖZLEŞMEDEKİ AĞIR MADDELER NEDENİYLE GÖREVİME SON VEREMEYECEKLERİNİ BEYAN ETTİLER"
Dün saat 17.00'de yapılacak antrenman için tesislere geldiğini ifade eden Korkmaz, "Kulüp binasında bulunan yöneticimiz Evsel Yılmaz benimle görüşme isteği olduğunu ve yönetim kurulunun aldığı kararla bu işi birlikte yürütemeyeceğimizi ve bir kan değişikliği gerektiğini söyledi. Bende madem karar vermişsiniz bana bunu deklare etmeniz gerekir dedim. Sözleşmedeki ağır maddeler nedeni ile görevime son veremeyeceklerini beyan ettiler. Bende istenmediğim yerde sözleşme maddelerinin önemi olmadığını, sadece ekibin 2 aydır çalışmasına rağmen alamadığı maaşlarını sözleşmeye yazmalarını, geri kalan alacaklarımızdan ben ve ekibimin feragatini talep ettim" dedi.

Reklam
Reklam

"İKİ HAFTA ÖNCE BENİM GİTMEMEMİ İSTEYEN YÖNETİM, 2 HAFTA SONRA BÖYLE BİR KARAR ALDI"
Bursaspor Kulübü'nde yaklaşık 5 aydır çalıştığını kaydeden Korkmaz, "İlk o dönemde seçilen Ali Karasu yönetimiyle çalıştım. Onlar birbirleriyle kavga ettiler, istifa ettiler. Divan Kurulu beni çağırıp, 'Hocam sakın bırakmayın Bursa'nın size ihtiyacı var' dedi. 2. Başkan Osman Çelik sakın istifa etmememi yeni seçilecek olan yönetimde görev alacağını, bu yüzden burada kalmamız gerektiğini söyledi. Kongre sonrası İbrahim Yazıcı ve yönetimine istifamızı verip yeni bir ekiple yola çıkmalarını önerdik. Başkan İbrahim Yazıcı her seferinde hayır dedi. Ne yazık ki bizim kulüpte kalmamızı ısrarla söyleyen Başkan ve 2. Başkan karşımıza geçip de görevi bırakmamızı isteme cesareti gösteremediler.

Bize bu teklifi yapması için sayın Evsey Yılmaz'ı bu işte görevlendirdiler. Biz Sayın Evsel Yılmaz'ı İstanbul Büyükşehir Belediyespor deplasmanında kulübün sponsoru olarak tanıdık ve ayrıca tüm İstanbul deplasmanlarını sponsorluğunu yapacağını öğrendik.

Reklam
Reklam

Kulübün o kaoslu günlerinde böyle bir Bursa sevdalısı tanıdığımız için çok duygulanmıştık. Bugün o kardeşimiz kulüpte başarısız olduğumuzu ve yeterince takımı maçlara hazırlayamadığımızı söyledi ve kan değişikliği yapılması gerektiğini anlattı. Bu işimize son verme kararıydı. Ya tazminatımızı ödemek zorundaydılar, ya da bizimle anlaşmak zorundaydılar.

Kendisinden bizi 10 dakika yalnız bırakmasını rica ettik. Çünkü hazır değildik ve şaşırmıştık. İstanbul deplasmanlarında sponsorluk yapacak yönetici kardeşimize sponsorluk ve adamlığı Bursaspor sevgisini nasıl yapılmasını göstermemiz gerekiyordu. Bu nedenle tüm alacaklarımı feda edip sadece benim ve ekibimin 2 aydır maaş almayıp bunları oyunculara dağıtsınlar diye bıraktığımız aylıklarımızı talep etti. Burara asıl amacım sözleşmemde yazan maddelere istinaden her ayın biri ile beşi arasında ödenmesi gereken maaşlarımı almadığımı ve alacağımın günü geçti diye notere başvurmadığımı belgelemek içindi.

"BİR GÜN YİNE BURSASPOR'A GELİP HAYALİMİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİM"
Bursa taraftarına, Bursa halkına 3 yıl sonunda şampiyonluk hedefi koymuştum. Buna ben inanıyordum, taraftarda inanıyordu. Bu hedefin altında ezilenler bu yükü kaldıramayanlar tabii ki benimle çalışma isteğinde olmayacaklardı. Tekrar yineliyorum. Bir gün mutlaka Bursa'ya döneceğim, 3 yılda şampiyonluğun yakalanacağının hayalini gerçekleştireceğim" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Öte yandan bir grup taraftar otel önüne gelerek Bülent Korkmaz'a çiçek verdi.