Bülent Korkmaz'ın hedefi antrenörlük

A Milli Futbol Takımı ve Galatasaray formasını uzun yıllar giydikten sonra Gençlerbirliği'nde antrenörlüğe başlayan Bülent Korkmaz, birçok kulüpten transfer teklifi almasına rağmen antrenörlüğü tercih etti.

Galatasaray'da ve A Milli Takım'da istikrarlı futboluyla Sarı-kırmızılı camianın gönlünde taht kuran Bülent Korkmaz, sezon başında Galatasaray ile yollarını ayırmış ve uzun bir süre ortalarda görünmemişti. Korkmaz, daha sonra Gençlerbirliği'nde Ziya Doğan'ın görevinden ayrılmasının ardından teknik direktörlüğe getirilen Mesut Bakkal'ın yardımcısı olarak göreve geldi.

Reklam
Reklam

Bülent Korkmaz'ın Gençlerbirliği'nde antrenörlüğe başlamadan önce kendisine birçok kulüpten transfer tekliflerinin yapıldığı öğrenildi. Gençlerbirliği'ne imza atmadan önce tecrübeli futbolcuyu özellikle Karadeniz temsilcisi Trabzonspor'un renklerine katmak istediği belirtildi. Japonya ve Güney Kore'nin ortaklaşa düzenlediği 2002 Dünya Kupası'nda A Milli Takım'ın kaptanlığını da yapan Bülent Korkmaz'ı o dönem Milli Takım'ı çalıştıran Şenol Güneş'in takımında futbolcu olarak görmek istediği öğrenildi. Bülent'in ise futbolcu olarak kariyerine devam etmeyi düşünmediğini belirtmesi üzerine ise bu transferin gerçekleşmediği kaydedildi.

Gençlerbirliği'nde antrenörlük kariyerine başlayan Bülent Korkmaz'a Kırmızı-siyahlı ekibin de futbolcu-antrenör olarak transfer teklifinde bulunduğu belirtildi. Korkmaz, futbola dönmemekteki kesin kararını belirtince, antrenör olarak Kırmızı-siyahlı kulüpte göreve başladı.