Bulgar Heyetten Çorlu Tso`ya Ziyaret

Bulgaristan Şumen Belediyesi`nin sınırları dahilindeki yatırım imkanlarını, ekonomik olarak ilgilenen Türk dinleyici kitlesine sunmak ve...

Bulgaristan Şumen Belediyesinin sınırları dahilindeki yatırım imkanlarını, ekonomik olarak ilgilenen Türk dinleyici kitlesine sunmak ve bu konular üzerinde iş görüşmeleri geliştirmek üzere, Çorluya gelen Bulgar heyet Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası`na ziyarette bulundular.

Şumen Belediye Başkanı Krasimir Kostov, İstanbul Bulgaristan Başkonsolosluğu Politik İlişkiler Müsteşarı Slav Gevrenov, Ekonomi İlişkiler Müsteşarı Ognyan Ivanov, Endüstri Park Shumen A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Nikolay Tonchev ve beraberindeki heyet, şehrin yeni endüstriyel, ticari ve lojistik merkez inşasının tanıtılması, yatırım fırsatları, sektörler, fiyatlar konularında bilgiler verdiler.

Reklam
Reklam

Çorlu TSO Meclis Salonunda konuklarını ağırlayan ve Bulgar heyetin ziyaretinde konuşan Çorlu TSO Başkanı İsmail Güleroğlu: “Türkiye ve Bulgaristan arasındaki işbirliklerinin geliştirilmesi, hükümetlerimiz için olduğu gibi, bizler içinde öncelikli hedefler arasında yer almaktadır. Dünyanın yeni bir değişim sürecine girdiği bu dönemde fırsatları iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Hedefimizi net olarak belirlemeliyiz. Komşunla ilişkilerini geliştirmeden, uzaklarda rekabet edemezsin. Bulgaristan ile olan ticaretimizi en azından iki katına çıkarmamız gerekir. Bu hedef etrafında hep birlikte kenetlenmeliyiz. İşte bu nedenle önümüzdeki süreç çok kıymetli. Aramızdaki işbirliğini kuvvetlendirmek zorundayız. Daha fazla ticaret ve yatırım yapmak zorundayız. Üretim ve ticaret olmadan halkların zenginliğini sağlayamayız. Çünkü biz inanıyoruz ki, ticaret arttıkça zenginlik artar, zenginlik arttıkça ve paylaşıldıkça huzur iklimi doğar. Bu tür ziyaretler; büyük fırsatlara dönüştürülmelidir. Bu ziyaretin bölgesel organizasyonlar arası iletişimi geliştirmeye vesile olmasını ve bölgesel işbirliğinin gelişmesine katkıda bulunmasını temenni ediyorum. Bölgesel oluşumlar ve birlikler arasındaki işbirliği bize her zaman daha fazla güç ve işbirliği alanı sağlayacaktır. Bu ortaklıkların bizlere çok daha fazla dinamizm ve işbirliği fırsatları yaratacağına inanıyorum” dedi.

Reklam
Reklam

Bulgaristan`ın Şumen kentinden gelen heyet,Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Güleroğlu, Başkan Yardımcısı Levent Bormalı, Meclis Üyeleri; Ahmet Kazanlı, Eyüp Çatalkaya, Sefer Karataş, Mustafa Filiz, Ekrem Küçük ve Atilla Gaygusuzoğlu tarafından ağırlandılar.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: