Bulgar Öğrenciler Türkiye'de Staj Yapacak

EDİRNE (AA) - AB ve Ulusal Ajans tarafından desteklenen Leonardo da Vinci Programı kapsamında 30 Bulgar öğrenci Edirne'de staj yapacak.

EDİRNE - AB ve Ulusal Ajans tarafından desteklenen Leonardo da Vinci Programı kapsamında 30 Bulgar öğrenci Edirne'de staj yapacak. Bulgaristan Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mukkades Nalbant ve Edirne Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan ile bazı otomotiv markalarının servis müdürleri arasında staj konusunda protokol imzalandı. Nalbant, protokolün imzalanmasının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Bulgaristan'ın AB projeleri alanında pek çok tecrübesinin olduğunu söyledi. Bulgar öğrencilerin Edirne'de pratik uygulama stajı yapacağını söyleyen Nalbant, şöyle konuştu: "Bu program sadece eğitim alanında değil iki ülke arasındaki işbirliğine de büyük katkı sağlayacak. Doğal olarak bu tür projeler iki ülke arasındaki ilişkilerin daha iyi seviyeye gelmesini sağlayacak. Bulgaristan ve Türkiye arasındaki işbirliğinin devamını arzu ediyorum. 30 öğrencimiz iş ortamındaki pratiklerini burada sürdüreceklerdir." Edirne Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan da Bulgar öğrencilerin ilkbahar döneminde uygun bir zamanda bir ay staj yapacağını söyledi. Öğrencilere staj konusunda her türlü kolaylığı sağlayacaklarını dile getiren Özcan, şunları kaydetti: "Biz Edirne Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bu öğrencilerimize kentte bir takım imkanlar sunacağız. Bulgaristanlı öğrencileri okullarımızdaki öğrenciler ile buluşturup onların kaynaşmasını, bir anlamda kültürlerin karşılıklı birbirlerini tanımalarını da sağlamış olacağız. Bundan sonraki süreçte bu tür durumlar devam edecek." Toyota Plaza Kale Servis Müdürü Şener Görgün ise Bulgar öğrencilere otomotiv alanındaki teknik bilgilerini aktaracaklarını ifade ederek, geçen yıl da benzer bir program gerçekleştirileceğini kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: