Bulgar Tırcıların 5 Saat Süren Eylemi Sona Erdi

Bulgaristan’dan Türkiye’ye nakliyat yapan Bulgar firmalarının sınır kapısını kapatarak başlattığı eylem, 5 saatin sonunda sona...

Bulgaristan’dan Türkiye’ye nakliyat yapan Bulgar firmalarının sınır kapısını kapatarak başlattığı eylem, 5 saatin sonunda sona erdirildi. Eylemin sona ermesiyle TIR araçlarının giriş çıkışları yeniden başladı.

Bulgar firmaları, TIR geçiş belgesi geçiş belgesi alamadıklarını gerekçe göstererek Kapıkule sınır kapısı karşısındaki Bulgar sınır kapısı olan Kapitan Andreovo’yu kapattı. Bulgar nakliyat firmaları, eylemlerini 5 saat sonra sona erdirdi ve TIR araçlarının giriş çıkışları yeniden başladı.

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Kapıkule Gümrükler Başmüdürü Müslüm Yalçın, “Bildiğiniz üzere Bulgar taşımacıların 5 saat süren bir eylemi vardı. Yaptığımız görüşmeler üzerine boykot sona erdi. Bu boykotun sebebi Bulgar taşımacıların geçerli geçiş belgeleri (Dozvola) olmadığı için gümrüklerde yaşadıkları sıkıntıları dile getirmek istemişler. Biz de onların sıkıntılarını not aldık, Ankara’ya ileteceğiz. Bundan sonrada böyle bir problem olacağını düşünmüyoruz. Bulgar nakliyatçılar Bulgar tarafındaki Kapitan Andreovo sınır kapısından Swilingrad’a gidiş yolunu kapatmışlar dolayısıyla ne oradan giriş oldu ne bizden gidiş oldu. Ellerinde mevcut olan üçüncü ülkelere gidiş belgesi olan Dozvolaları bittiği için bu sıkıntılarını dile getirmek için böyle bir yol izlemişler. Tabi hoş bir yol değil, kanuna aykırı olarak seslerini duyurmaya çalışmışlar. Onların geçerli belgesi olmadığı için biz onların geçişlerine izin vermiyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Yurtdışından gelerek Türkiye’ye gelen TIR sürücüleri ise eyleme tepki göstererek, “Bu Bulgaristan’dan çektiğimizi bir Allah biliyor bir biz biliyoruz. Sabah 07.00 de kuyruğa girdik. İki tane Bulgar firması kapıları kapatmış, şu anda 30 kilometre kuyruk oluştu. Böyle bir şey olur mu, Dozvola alamamışlar onun için eylem yapmışlar. Şu anda eylem bitti, onların Bakanı geldi görüştüler, eylem sona erdi” dediler.

Bulgaristan nakliyat firmalarının sınır kapısını kapatarak başlattığı ve 5 saat süren eylemin sona ermesinin ardından TIR tarafındaki giriş çıkışlar yeniden başladı. Eylem nedeniyle Otobüs ve küçük araçların geçtiği bölümde ise herhangi bir sıkıntı yaşanmadı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: