Bulgaristan

Bulgaristan Türlerinin yoğun olarak yaşadığı ülkenin kuzeydoğusundaki Şumnu şehrinde düzenlenen şölende Kayseri bölgesinin kültürü tanıtıldı.

Bulgaristan Türlerinin yoğun olarak yaşadığı ülkenin kuzeydoğusundaki Şumnu şehrinde düzenlenen şölende Kayseri bölgesinin kültürü tanıtıldı.

Şumnu'da faaliyet gösteren "Biz" Derneği'nin Başkanı Menent Şükrieva'nın himayesinde düzenlenen şenlik, Rusçuk, Razgrad, Dobruç ve Varna'dan soydaş kültür derneklerin yardımı ile yapıldı.

Şenlik programı kapsamımda Bulgaristan'ın dört bir yanından gelen 17 saz sanatçısı Kayseri türkülerini seslendirdi.

Kayseri bölgesini tanıtan belgeselin yayınlandığı etkinlik, Kayseri pastırması, mantı ve diğer yemek çeşitlerinin sunumu ile devam etti.

Reklam
Reklam

Şumnu'da Koca Yusuf'un heykelini yapan, derneğin Yönetim Kurulu Yönetim Üyesi Behçet Danacı, öğrencisi Sadife Çauş ile birlikte ebru sanatının tekniklerini tanıttı.

"Biz" Derneği Genel Başkanı Menent Şükrieva, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Dostluk sınır tanımaz, ilkesi ile yola çıkarak, Şumnu halkımıza Kayseri yöresinin geleneklerini, oyunlarını, türkülerini, yemeklerini, kısacası zengin kültürünü tanıtmaya çalıştık" dedi.

Şölene katılan Türkiye'nin Burgaz Başkonsolosu Cem Ulusoy da AA'ya yaptığı açıklamada, "Bu tür faaliyetleri, iki ülke arasında yakınlaşmanın artırılması, varsa önyargıların aşılmasına katkı sağlaması bakımından çok çok önemsiyoruz" diye konuştu.

Etkinlik kapsamında ortaklaşa çalışan Ruse, Razgrad, Dobriç, Varna ve Şumen'den Türk dernekleri başkanları ve temsilcileri, Türkiye'den katılan misafirlerle birlikte Tombul Camisi ve Koca Yusuf heykelini ziyaret ettiler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: