Bulgaristan' A Yardım Ziyareti

Edirne Mimar Sinan Vakfı gönüllüleri tarafından kendi aralarında toplanan yardımla alınan 218 takım elbise Bulgaristan’ın...

Edirne Mimar Sinan Vakfı gönüllüleri tarafından kendi aralarında toplanan yardımla alınan 218 takım elbise Bulgaristan’ın Şumnu, Rusçuk, Mestanlı kasabasında bulunan İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin tamamına hediye edildi. Okul formaları alınırken Edirne İmam Hatip Lisesi'nin kullandığı formalar örnek alındı.

Hediye formalarını alan öğrenciler kıyafetlerini çok beğendiklerini, şimdiye kadar hiç böyle formaları olmadığını, yardımcı olanlara şükranlarını sunduklarını ifade ettiler. Vakıf üyeleri kıyafetlerin yanında ayrıca öğrencilere çok sayıda kitap hediye ettiler. Tabi elbiselerin yanında çok miktarda kitap da götürüldü. Uzunköprü Kaymakamlığı, Uzunköprü İlçe Müftülüğü tarafından temin edilen kitapların yanı sıra ve Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü de Bulgaristan Şumnu İmam Hatip öğrencilerine kitap yardımında bulundu.

Reklam
Reklam

Ak Parti Edirne İl Başkanı Av. Müjdat Kahve, Edirne İl Sağlık Müdürü Turgut Çalışkan, Edirne İl Sağlık Genel Sekreter Yardımcısı Emrah Eerten, Uzunköprü Ak Parti İlçe Başkanı Çağatay Yılmaz, Ak Parti İl Genel Meclis Üyesi Nedret Akbulut, Edirne Süt Birliği Başkanı Mustafa Suiçmez 'ten oluşan heyet yardım ziyaretlerinden oluşan program sonrasında basına açıklamalarda bulundular. Heyet açıklamada, yardımların devam edeceğini kendilerini yalnız bırakmayacaklarını her türlü sıkıntılarında yanlarında olacaklarını ifade ettiler. Okulu bitiren öğrencilere çağrıda bulunarak Edirne ili olarak üniversitemize gelecek tüm öğrencilere sahip çıkacaklarını burs ve barınma konularında yardıma hazır olduklarını dile getirdiler.

Ziyarette burada bulunan yetkililer ile çeşitli konularda fikir alışverişinde bulunan heyet son olarak Bulgaristan’ın Burgaz şehrini de ziyaret ederek Türkiye’ye giriş yaptı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: