Bulgaristan Hak ve Özgürlükler Hareketi heyeti İzmir'de -AK Parti İzmir İl Başkanlığı'nı ziyaret eden heyet üyelerineTürk bayrağı ve AK Parti rozeti takıldı

İZMİR (A.A) - Bulgaristan'da üyelerinin çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu siyasi parti Hak ve Özgürlükler Hareketi'nden (HÖH-DPS) bir heyet, AK Parti İl

İZMİR (A.A) - Bulgaristan'da üyelerinin çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu siyasi parti Hak ve Özgürlükler Hareketi'nden (HÖH-DPS) bir heyet, AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret etti.

HÖH-DPS Genel Başkan Yardımcısı Ruşen Rıza başkanlığındaki milletvekilleri, belediye başkan ve meclis üyeleri ile il başkanlarının yer aldığı heyet, temaslarında kendilerine eşlik eden TBMM Dışişleri Komisyonu üyesi ve AK Parti İzmir Milletvekili Rifat Sait ile birlikte AK Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay'ı ziyaret etti.

Reklam
Reklam

Akay, ziyaretin, "kardeşlerin buluşması" anlamına geldiğini ifade ederek, "Ayrı ülkelerde olsak da aynı amaçta, aynı sevgide ve acıda birleşen, kalpleri bir ve beraber atan kardeşler olarak, sizleri burada görmekten dolayı son derece mutluyuz" dedi.

Yakın tarihte Bulgaristan'daki Türklerin karşılaştıkları kötü muameleyi hatırlatan Akay, değişen dünyada Bulgaristan'ın ve iki ülke arasındaki ilişkilerin de değiştiğini söyledi.

HÖH-DPS Genel Başkan Yardımcısı Ruşen Rıza da 5 günden bu yana Türkiye'de olduklarını belirterek, Bulgaristan'da yaklaşık 6 ay önce yapılan seçimlerde Bulgar vatandaşlarının Türkiye'de oy kullandığı merkezler İstanbul, Bursa, Yalova ve İzmir'e teşekkür ziyaretlerinde bulunduklarını dile getirdi.

AK Parti İzmir Milletvekili Rifat Sait de Bulgaristan'daki Türkler ve Pomaklar ile yakın temas içinde olduklarını belirterek, "İzmir'de Balkanlardan göçenler arasında en fazla Bulgaristan göçmeni var. Ben, İzmir ve Türkiye'nin dışında, Balkanların milletvekiliyim. Biz sadece Suriye ve Mısır ile değil, ayrıca Balkanlarla da çok yakından ilgiliyiz. Sayın Başbakanımız, dünya lideri olmanın özelliklerini burada da gösteriyor. Umarım Bulgaristan ile ikili ilişkiler daha iyi yere gelir" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Konuşmaların ardından heyettekilere, Türk bayrağı ve AK Parti rozeti takıldı, "Recep Tayyip Erdoğan-Bir Liderin Doğuşu" adlı kitap hediye edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz