Bulgaristan'da Erken Seçime Doğru

Bulgaristan Hürriyet ve Şeref Halk Partisi Genel Başkanı Korman İsmailov, "İnşallah seçimlerde hedeflerimize ulaşıp, halkımızın refahı için çalışacağız" dedi.

Bulgaristan Hürriyet ve Şeref Halk Partisi Genel Başkanı Korman İsmailov, "İnşallah seçimlerde hedeflerimize ulaşıp, halkımızın refahı için çalışacağız" dedi.

Bursa Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, 12 Mayıs'ta Bulgaristan'da yapılacak erken seçim öncesi kente gelen Korman İsmailov ile genel başkan yardımcısı Müyesser Solak, Belediye Başkanı Recep Altepe'yi Gönül Dostları Sofrası Sosyal Tesisleri'nde ziyaret etti.

Yeni kurulan bir parti olmalarına rağmen yaptıkları saha çalışmaları sonucunda yüzde 4 olan barajı rahatlıkla aşabileceklerini belirten İsmailov, Bulgaristan halkının da artık yıllardır siyasetin içinde olan isimleri istemediğini, yeni yüzler ve yeni hedefler aradığını bildirdi.

Reklam
Reklam

Türkiye'deki ekonomik ve kültürel dönüşümün bir benzerini Bulgaristan'da yaşatmak istediklerini dile getiren İsmailov, "Bulgaristan'da da artık kimse batıya bakmıyor. Batıda yaşanan krizler nedeniyle Türkiye, Bulgaristan için büyük bir umut. İşsizlik, ekonominin kötüye gitmesi gibi nedenlerle halk artık eski siyasilere prim vermiyor. İnşallah seçimlerde hedeflerimize ulaşıp, halkımızın refahı için çalışacağız" diye konuştu.

Recep Altepe ise Bursa'daki Balkan nüfusuna bakıldığında Bulgaristan'dan göç edenlerin yoğunlukta olduğunu vurgulayarak, "Önümüzdeki günlerde sadece Bulgaristan'da 4 tane açılışımız olacak. Biz sadece sosyal ve kültürel etkinlikler değil, fiziksel imalatlarla da o bölgedeyiz. Çünkü bizim tek hedefimiz oradaki soydaşlarımızın huzur ve mutluluk içinde yaşaması. Biz almak için değil tamamen vermek için o bölgelere gidiyoruz. O bölgenin kalkınması, soydaşlarımızın refah düzeyini artıracak. Yapılacak seçimlerin tüm soydaşlarımız için hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Muhabir: Cem Şan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: