Bulgaristan'daki Genel Seçimler

Edirne Balkan Türkleri Federasyonu Genel Başkanı Zülfettin Hacıoğlu, Türkiye'de Bulgaristan'daki genel seçimler için 86 sandık açıldığını belirterek, "Türkiye çapında 100

Edirne Balkan Türkleri Federasyonu Genel Başkanı Zülfettin Hacıoğlu, Türkiye'de Bulgaristan'daki genel seçimler için 86 sandık açıldığını belirterek, "Türkiye çapında 100 binin üzerinde kişinin oy kullanmasını bekliyoruz" dedi.

Hacıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, seçimlere Türkiye'den yoğun ilginin olduğunu söyledi.

Bulgaristan televizyonundan seçimleri takip ettiklerini anlatan Hacıoğlu, Türkiye'de yaşayan ve Bulgaristan'daki Türklerin çoğunluğunun Hak ve Özgürlükler hareketini desteklediğini savundu.

Reklam
Reklam

Hacıoğlu, Hak ve Özgürlükler hareketinin seçim öncesi vaatleri arasında azınlıkların kaybettiği bazı hakların geri verileceği olduğuna işaret ederek, şunları kaybetti:

"Hak ve Özgürlükler partisinin, ana dilde eğitim ile vakıf mallarının geri verilmesi konusu seçim beyanatları arasında. İnşallah iktidar ortağı olurlarsa Türklerin bu hakları iade edilmiş olacak. Türkiye'de Bulgaristan'daki genel seçimler için 86 sandık açıldı. Türkiye genelinde 100 binin üzerinde kişinin oy kullanmasını bekliyoruz."

Muhabir: Salih Eren - Yunus Ege

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: