Bulgaristan'daki Soykırım Şehitleri Anıldı

Bulgaristan'da soykırımı protesto etmek için toplanan kalabalığa ateş edilmesi sonucu hayatını kaybedenler, Yablonovo köyünde düzenlenen törenle anıldı.

Bulgaristan'da soykırımı protesto etmek için toplanan kalabalığa ateş edilmesi sonucu hayatını kaybedenler, Yablonovo köyünde düzenlenen törenle anıldı.

Balkan Türkleri Federasyonu Genel Başkanı Zülfettin Hacıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yablonovo ve Alanlar köylerinde 1985 yılında 17-20 Ocak tarihleri arasında soykırıma karşı direniş gösteren Türklerin şehit edildiğini söyledi.

"Bulgaristan'daki soykırımı unutmamak için bir araya geldik" diyen Hacıoğlu, şöyle devam etti:

"Bulgaristan'daki Müslümanlara yönelik zorla isim değiştirme girişimleri, 1912 yılında başlayarak, 1985 yılında sonuncusu yapılmıştır. Rodoplar'da yaşayan Pomak kardeşlerimizin isimleri 3 kere değiştirilmiş ve defalarca iade edilmiştir. Federasyon olarak Tükçe eğitiminin geliştirilmesi için imkanlarımız dahilinde Türkiye Cumhuriyeti başkonsoloslarımız ve diğer kamu kuruluşlarının desteğini alarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz."

Reklam
Reklam

Türkiye'nin Burgaz Başkonsolosu Cem Ulusoy ise Türklerin yaşadığı bölgelerdeki organizasyonlara katıldıklarını belirterek, sorunları birlikte çözdüklerini söyledi.

Ulusoy, Anadolu Ajansı'nın (AA) Balkanlar'daki yeni yapılanmasıyla daha doğru haberler almaya başladıklarını ifade ederek, AA Genel Müdürü Kemal Öztürk'e teşekkür etti.

Muhabir: Erol Ulu

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: