Bulgurcular Ortak Akıl Ve Güçbirliği İçin Gtb’de Buluşuyor

İpekyolu Kalınma Ajansı tarafından destelenen ve Gaziantep Ticaret Borsası tarafından yürütülen ‘Bulgur üretiminde kalite alt...

İpekyolu Kalınma Ajansı tarafından destelenen ve Gaziantep Ticaret Borsası tarafından yürütülen ‘Bulgur üretiminde kalite alt yapısının güçlendirilmesi ve bulgur tanıtımının yapılarak, tüketiminin artırılması’ projesi kapsamında 22 Kasım 2012 tarihinde ‘Bulgur ortak akıl ve güç birliği’ toplantısı yapılacak.

Türkiye’de faaliyet gösteren tüm bulgurcuların katılımı ile yapılacak toplantıda bulgurun dünü, bugünü ve yarını masaya yatırılacaktır. Gaziantep Ticaret Borsası Başkanı Ömer Çelik, toplantı hakkında bilgi vererek, “Farklı kültürleri etkilemeyi başaran bulgur, 4000 yıllık geçmişi ve kutsal kitaplarda da yer alması, bilimin önem verdiği konuların arasına girmeye başlaması, bulgurun yeniden doğuşunu ve küresel bir gıda maddesi olarak kabul edilmesini sağlamıştır. Son yıllarda dünyada bulgura olan talep, dünya nüfusunun artması ve küreselleşen dünyanın farklı yemek alışkanlıklarına olan ilgisi ile birlikte, bu ürünün ucuzluğu, besleyici olması ve uzun süre muhafaza edilebilmesi gibi avantajlarından dolayı her geçen gün artış göstermektedir. Milli ürünümüz bulgura olan talebin artması, bulgur sektöründe köklü değişimlerin yaşanmasına sebep olarak, sektörün geleneksel üretimden endüstriel üretime geçişini hızlandırmıştır. Her değişimde olduğu gibi bu süreçte bulgur sektörü gerek yetişmiş eleman gerekse pazarlama konusunda bazı sıkıntılar yaşamaktadır.

Reklam
Reklam

İşte bu noktada biz borsa olarak; bulgur sektöründe birliktelik sağlayarak, yaşanan bu sıkıntılara ortak çözüm üreterek ortak akıl oluşturmak için Türkiye’deki tüm bulgur üreticilerini bir araya getiriyoruz. Bu tür sektör toplantılarının sorunların çözüm noktası için çok önemli olacağı kanaatindeyiz. Üyelerimizin ticari hayatlarına katkı sağlayacak her türlü çalışma ve projenin kurum olarak desteklemeyi sürdüreceğiz” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: