Bulgurlu: Okuma Alışkanlığı Olan Öğrenciler Kendini Daha Rahat Ifade Ediyor

Antalya Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, düzenli kitap okuma alışkanlığı olan öğrencilerin kendilerini ifade etmede...

Antalya Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, düzenli kitap okuma alışkanlığı olan öğrencilerin kendilerini ifade etmede sıkıntı çekmeyeceğini söyledi.

Sarılar Zeki Vargün İlköğretim Okulu Müdürü Ahmet İyiol ve aylık dergi çıkarma çalışması yapan 3 öğrenci 18 Mart Çanakkale şehitlerini anma etkinlikleri kapsamında Kaymakam Bulgurlu'yu ziyaret etti. Öğrenciler, önümüzdeki günlerde ikinci sayısı çıkacak olan Kıvılcım dergisi için Bulgurlu ile röportaj yaptı.

Kaymakam Bulgurlu, ziyarete gelen öğrencilere okulda ders konularını hızlı bir şekilde kavrama, analiz ve yorum yapma beceresine sahip olmaları için günde 100 sayfa kitap okuma ile haftada bir kitap bitirme tavsiyesinde bulundu. Bir insanın karakter oluşumunun 0-6 yaş grubunda şekillendiğini anlayan Bulgurlu, ülkede nitelikli eğitim gücünün şekillenmesi ve geleceğin dahilerinin belirlenmesi adına anaokulu eğitimin önemli olduğunu kaydetti. Dünyada nitelikli eğitim gücü ile bilgi gücünü en kullanan ülkelerin anaokuluna yatırım yapan devletlerin olduğunu belirten Bulgurlu, "Geleceğin dünyasını bilgi ve eğitimli insan gücü belirleyecek. Bilim adamları yaptıkları araştırmada bir insanın karakter oluşumu 0-6 yaş döneminde şekillendiğini belirtiyor. Çocuğun kalple akıl buluşması bu dönemde oluyor. Bu dönemde çocuk merhameti babasından, şefkati annesinden alır. Anaokulu bir milletin şekillenmesi adına hava, su, toprak ve oksijenidir. Onu için Manavgat'ta anaokulu oranını yüzde 100'e çıkarmak istiyoruz. Kitap okuma alışkanlığı da bu yaş grubunda kazanılır. Bu yaş grubundaki çocukların düzenli kitap okuma alışkanlığı kazanması için anne ve babalar günlük beraber kitap okumalı. Rol model olmalı." diye konuştu.

Reklam
Reklam

MANAVGAT'TA BOŞANMA ORANI BİR YIL İÇİNDE YÜZDE 25 DÜŞTÜ

Bulgurlu, hayata geçirdikleri Manavgat Evlilik Okulu(EVOP), Toplumda Şiddeti Önleme Projesi ve Aile Bilgilendirme ve Danışmanlığı Projesi(ABDAP) ile bir yıl içinde ilçede boşanma oranını yüzde 25 düşürdüklerini söyledi. Proje kapsamında bir yıl içinde 200 aile ile 5 bin kişiye ailenin korunmasına yönelik hizmet verdiklerini belirten Bulgurlu, turizm şehrine Manavgat'a göçle değişik illerden gelen ailelere geldikleri ilin şartları ve yerleştikleri şehrin durumu ve adaptasyonu ile ilgili bilgilendirme yaptıklarını kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: