Bulmaca rezaletine şehit annesinden tepki!

ABD'NİN İstanbul Başkonsolosluğu'na teröristler tarafından düzenlenen silahlı saldırıda şehit düşen Rizeli polis memuru Nedim Çalık'ın ailesi, Vakit Gazetesi'nin hazırladığı oğullarının fotoğrafının da yer aldığı bulmacada anahtar kelimenin 'Gavurlar için değer miydi'olarak çıkmasına tepki gösterdi. Aile, "Karadeniz çocuğu dışarıda savaş olurken içeride mi duracaktı?" diyerek tepki gösterdi.

‘OĞLUM İÇERDE DURAMAZDI...' Vakit Gazetesi'nde cumartesi günü yayınlanan çengel bulmacada, İstanbul'daki ABD Konsolosluğu baskınında şehit olan polislerin fotoğrafları kullanılarak isimleri soruldu. Bulmacanın anahtar cümlesinin 'Gavurlar için değer miydi'olarak çıkması ise tartışmalara yol açtı. Konsolosluk baskınında şehit olan polis Nedim Çalık'ın Rize'nin Çaykent Beldesi'nde yaşayan annesi Şefaat Çalık ile babaannesi Emine Çalık da, Vakit'in hazırladığı bulmacaya tepki gösterdi.

Reklam
Reklam

Vatan'ın haberine göre oğlunun görevini yaptığını belirten acılı anne Şefaat Çalık, "Kulübesinden çıkıp teröristlerle mücadele etti. Kulübesinden çıkmadığı söylense ben ona inanmazdım. Kulübesinde dursa ve ben bunu duysaydım daha kötü olurdum. Kulübesinden çıktı ya, teröristlerle çatıştı ya, o benim en büyük tesellimdir" dedi.

‘BULMACAYI HAZIRLAYANLARI ASMALI'

Babaanne Emine Çalık da torununun 'Karadeniz çocuğu'olduğunu belirterek, "Dışarıda savaş olur da benim torunum içeride durmazdı. Allah şehitlerin ailelerine sabırlar versin. Benim yavrum 10.30'da oraya gitti. Bu iş başına geldi. Teröristler onları mı bekliyordu bilmiyorum. Bir şey söyleyemiyorum. Karadeniz çocuğu dışarıda savaş olurken içeride mi duracaktı? Durur mu, durmaz. O bulmacayı hazırlayanları inek gibi çekip bacaklarından atsınlar aşağıya, anneleri de seyretsin" diye konuştu.

‘İKİ TERÖRİSTİ OĞLUM VURMUŞ'

Bu arada anne Şefaat Çalık, İstanbul ve Rize Emniyet Müdürlüğü yetkililerinin kendilerine iki teröristi oğlunun öldürdüğünü bildirdiklerini söyledi. Anne Çalık, "Daha önce iki teröristi diğer polis memurunun öldürdüğü söylenmişti. Ancak polis yetkilileri bize silahların balistik incelemesi sonucu iki teröristi oğlumun öldürdüğünü söyledi. Bu benim için gurur oldu" dedi.

Reklam
Reklam