Buluntu Mezar Taşları Müzeye Kaldırıldı-Batman'da Bulunan Tunç Devri'ne Ait StellerinBatman Müzesi'ne Taşındığı Belirtildi-Müze Müdürü Uysal: "Bulunan Steller Milattanönce 3 Bin Yıllarına Tarihlendirilmiştir"

Ilısu Barajı alanında yapılan yüzey araştırmalarında bulunan Tunç Devri'ne ait stellerin (mezar taşları) Batman Müzesi'ne kaldırıldığı bildirildi.

Ilısu Barajı alanında yapılan yüzey araştırmalarında bulunan Tunç Devri'ne ait stellerin (mezar taşları) Batman Müzesi'ne kaldırıldığı bildirildi.

Batman Müze Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, 2002 yılında yapılan yüzey araştırmaları sırasında, Hanlı köylülerince yerlerinden sökülerek cami merdivenlerinde kullanılmış steller tespit edildiği belirtildi. Müze görevlilerinin uzun uğraşları sonucunda 2 stelin köy camisinin beton basamaklarından çıkartıldığına yer verilen açıklamada, buluntuların jandarma ekipleri gözetiminde müzeye taşındığı kaydedildi.

Reklam
Reklam

Batman Müze Müdürü Tenzile Uysal, bulunan stellerin Hakkari Stelleri ile benzerlik gösterdiğini ifade ederek, bu eserlerin Doç. Dr. Aslı Erim Özdoğan tarafından "Arkeoloji ve Sanat" ile "Ilısu Baraj Alanı Garzan Vadisi ve Batman Çayı Çevresi Kültür Envanteri"nde yayımladığını açıkladı.

Uysal, bulunan stellerin, milattan önce 3 bin yıllarına tarihlendirildiğini de belirterek, temizlendikten sonra da bu eserler üzerindeki incelemenin süreceğini bildirdi.

Muhabir: Yılmaz Ekinci / Meral Özdemir

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: