Bulut; “Baberleri gerçeği yansıtmıyor”

Mersin Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün başlattığı inceleme raporunu tamamladı.

Mersin'in merkez Mezitli İlçesi’nde bulunan özel bir huzurevinde kalan alzheimer hastası 75 yaşındaki Necati Tekerci’ye işkence yapıldığı iddiasının ulusal basında gündeme taşınmasının ardından söz konusu özel huzureviyle ilgili Mersin Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün başlattığı inceleme raporunu tamamladı. Konuya ilişkin gazetemize konuşan Mersin Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Selahattin Bulut, yapılan araştırma sonunda gündeme getirilen haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek şöyle konuştu; “ Geçtiğimiz günlerde kentimizde faaliyet gösteren bir huzur evimiz ile ilgili basında çıkan işkence iddialarını araştırmak adına bir inceleme yaptık. Yapmış olduğumuz inceleme neticesinde medyada çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını gördük. Huzur evinde kalan yaşlıya işkence ve ya kötü muamele söz konusu olmamıştır. İşkence yapıldığı iddia edilen şahıs kendi gönül rızasıyla aynı huzur evinde kalmaktadır. Kendim gittim yaşlımızla görüştüm böyle bir şeyin söz konusu olmadığını belitti. Aynı şekilde yaşlımızın ailesiyle görüştüm, onlarda huzurevinde kötü muamelenin olmadığını söylediler. Yaşlımızın ailesi içerisinde bir anlaşmazlık sonucu işkence iddiası ortaya atılmıştır. Çok yönlü yaptığımız araştırma sonrasında böyle bir olayın yaşanmadığını tespit ettik. Aksi bir durum olsaydı, zaten yaşlımız aynı huzur evinde kalmaya devam etmezdi. İlimizde bulunan devlete ve özel şahıslara ait huzur evlerimizde yüksek standartlarda hizmet vermektedirler. Bilgi eksikliğinde kaynaklandığına inandığımız haberlerin ulusal medyada yer bulması Mersin’in imajına olumsuz etki etmiştir. Gerçeği yansıtmayan bu haberler karşısında üzgünüz, ama söz konusu özel huzur evimizde olumsuzlukların olmamasına da sevindik.”

Reklam
Reklam

Geçtiğimiz günlerde alzheimer hastası 75 yaşındaki Necati Tekerci’ye huzurevinden habersizce ayrılmış ve boş bir arazide baygın olarak bulunmuştu. Bunun üzerine yaşlı adamın kızı işkence yapıldığı iddiasıyla suç durusunda bulunmuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: