Bulut: Kadının ihmal edildiği toplum, varlığını sürdüremez

Sosyal Politikalar Bakanlığı Mersin İl Müdürü Selahattin Bulut, kadının ihmal edildiği bir toplumun sağlıklı şekilde...

Sosyal Politikalar Bakanlığı Mersin İl Müdürü Selahattin Bulut, kadının ihmal edildiği bir toplumun sağlıklı şekilde varlığını sürdürebilmesinin imkânsız olduğunu belirtti.

Selahattin Bulut, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, bugünün sadece kadınların sorunlarının gündeme getirildiği bir gün olarak anlaşılmaması gerektiğini kaydetti.

Milletin temel taşı ve aile birliğinin en önemli unsuru olan kadınlara atfedilen bu günde toplumsal bilinç ve farkındalık oluşturmanın önemine dikkat çeken Bulut, “Çağdaş, demokratik, ileri bir toplum için kadınların güçlendirilmeleri, etkinlik alanlarının genişletilmesi, eğitim, istihdam, sağlık, siyaset, hukuk gibi alanlarda eşit fırsat ve imkânlardan yararlanmalarının sağlanması büyük önem taşımakta.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Dünyadaki hiç bir milletin kadınının, 'Ben Anadolu kadınından fazla çalıştım, milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte Anadolu kadını kadar emek verdim', diyemeyeceğini vurgulayan Bulut, şöyle devam etti: “Biz de kadınlarımızın mücadelesine destek vererek sorunların çözümüne yardımcı olmaya çalışıyoruz. Aile iç şiddete maruz kalan ve çeşitli nedenlerle sığınma ihtiyacı olan kadınlarımız ve onların çocukları için yeteri sayıda sığınma evleri açıldı. Ayrıca Sosyal Hizmetler'de koruyucu ve önleyici bir hizmet modeli olarak aile danışma merkezlerini ve toplum merkezlerini kurmuştur. Bu merkezlerimiz çeşitli kurumlarla dayanışma ve iş birliği içerisinde kadınlara meslek edindirme uğraşı sağlama, etkili annelik gibi çeşitli alanlarda hizmet vermektedir.”

Kurumları bünyesindeki Alo 183 Hattı'nın kadınlara zor anlarında acil yardım hizmeti sunduğunu bilgisini veren Bulut, çocuk ve kadınlara yönelik şiddet ile cinayetlerinin önlenmesi için kolluk kuvvetleri ve diğer ilgili birimlerin üzerlerine düşen görevlerini yaptığını sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz