Bulutsuzluk Özlemi Eskişehir Festivali'ni renklendirdi

12. Uluslararası Eskişehir Festivali, Ünüşan Kuloğlu'nun "Finlandiya'dan Şarkılar" ve "Bulutsuzluk Özlemi" konserleri ile renklendi.

Başta "Tom Krause" olmak üzere "Fedora Barbieri", "Haakon Hagegard", "Leo Nucci", "Birgit Nilsson" gibi büyük opera sanatçıları ile master-classlara katılmış olan Ünüşan Kuloğlu, "Prof. Natalia Gutman" ve "Prof. Natalia Shakovskaya" ile Rus Oda Müziği üzerine çalışmalar yapmış bir sanatçıdır. Bugüne kadar birçok uluslararası şan yarışmasında Türkiye'yi başarıyla temsil ederek çeşitli ödüller kazanan Ünüşan Kuloğlu, çalışmalarına Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü'nde devam etmektedir. Sanatçı, Finli besteciler "Jean Sibelius", "Yrjö Kilpinen", "Tauno Pylkkänen"'den "Oskar Merikanto"' ya uzanan renkli bir programla, dün gece verdiği özel resital için bir süredir birlikte çalıştığı orkestra şefi ve piyanist Jari Hiekkapelto eşliğinde festivalin en çarpıcı konserlerinden birine imza attı. Anadolu Üniversitesi AKM Oda Tiyatrosu'nda izleyiciler ile buluşan konserin başlama saati, 18:45'di.

Reklam
Reklam

Türk rock müziğinin en önemli ve sevilen gruplarından biri olan "Bulutsuzluk Özlemi" 12. Uluslararası Eskişehir Festivali çerçevesinde verdiği konser ile dinleyenlere benzersiz bir rock ziyafeti verdi. Bugüne kadar kaydettiği albümlerle müzik severlerin gönlünde sarsılmaz bir yer edinen, ülkenin her köşesinde verdiği sayısız konserlerde şarkı sözleri dinleyiciler tarafından ezbere söylenen Bulutsuzluk Özlemi bu yıl "20. yaş"ını kutluyor. Benzersiz üslubu, olağanüstü parçalarıyla Uluslararası Eskişehir Festivali'ne üçüncü kez konuk olan Bulutsuzluk Özlemi'nin konseri Anadolu Üniversitesi Spor Salonu'nda saat, 21:15'de başladı.