Buluttan nem kapmak ne demek? Buluttan nem kapmak TDK sözlük anlamı nedir?

Atasözleri, deyimler ve birleşik fiiller birbirlerine benzese de aralarında kullanım ve oluşum farkları bulunur. Bunların hepsi kalıplaşmış ifadelerdir, ancak atasözleri bir yargı içerirken deyimler ve birleşik fiiller belirli durumları ve şeyleri ifade eder. Türkçe, bu ifadeler sayesinde zenginleşmiştir ve Türk tarihinden gelen bu sözleri kullanarak kuvvetli bir anlatıma kavuşur. Buluttan nem kapmak ifadesi de, Türkçede bulunan öz anlatımlardan biridir. Buluttan nem kapmak TDK sözlükte ne anlama gelir?

Atasözleri ve deyimler günlük yaşamın gerçeklerinden beslenen, ancak sıklıkla mecaz barındıran sözlerdir. Birleşik fiiller de iki veya daha fazla kelimelerin birleşmesiyle oluşan, eylem ifade eden sözlerdir. Deyimler, atasözleri ve birleşik fiiller yapıları gereği güçlü bir ifade sunarlar. Günlük yaşamda veya edebi eserlerde sıklıkla bu sözlerin anlatım gücüne başvurulur. Buluttan nem kapmak ifadesi de bunlardan biridir. Buluttan nem kapmak ne demektir?

Buluttan nem kapmak Ne Demek? Buluttan nem kapmak TDK sözlük anlamı nedir?

  • Buluttan nem kapmak TDK sözlüğe göre 1 farklı anlama sahiptir.
Reklam
Reklam

Buluttan nem kapmak TDK sözlük anlamı şu şekildedir:

  1. en küçük bir şeyden alınmak, çok alıngan olmak

    Buluttan nem kapmak Cümle İçerisinde Kullanımı

    "Biraz gariptir ki buluttan nem kapan o zamanki sansür bu cinayetler ve tesadüflerden ahkâm çıkararak hafiyelik etmezdi." - Abdülhak Şinasi Hisar

Buluttan nem kapmak ile Kurulan Atasözleri, Deyimler ve Birleşik Fiiller

bulut gibi bulut olmak
Anahtar Kelimeler: