Bunaltıcı sıcaklar köpekleri de etkiledi

BURSA (İHA) - Bursa'da balkonda serinlemeye çalışan köpek. 3. kattan uçtu. İç kanama geçiren Pikinez cinsi 4 yaşındaki köpek, Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi'nde ameliyata alınarak kurtarıldı.

Demirci Mahallesi Üçevler Dutlu Sokağı'nda oturan seyyar satıcı Nihat Şevketoğlu'nun köpeği, balkon korkuluklarından başını uzatırken dengesini kaybederek düştü. Köpeği yerde kanlar içinde bulan çocuklar sahibi Nihat Şevketoğlu'na (43) haber verdi. Şevketoğlu da (43), Bulgaristan'dan 2 aylık yavru iken pasaport çıkararak Türkiye'ye getirdiği köpeğini kucağına alarak Veteriner Fakültesi'ne götürdü. İç kanama geçirdiği anlaşılan Cimy adlı köpeğin önce röntgeni çekildi. Veteriner Fakültesi Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metin Kaya, acil olarak ameliyata aldığı köpeği 50 dakika süren operasyonla ölümden kurtardı.
Prof. Dr. Kaya, önce köpeğin karın boşluğuna dolan kanları temizlediğini belirtti. Mesane kesesinin parçalandığını tespit ettiğini söyleyen Kaya, "Ameliyat sırasında mesaneyi dikerken, dalağının da parçalanmış olduğunu gördüm. Mesane parçalanması ender görülen bir vaka. Kese dolu olduğu için çarpmadan dolayı balon gibi patlamış. Zamanında müdahale ile Cimy'yi kurtardık" dedi.

Reklam
Reklam

Köpeğinin balkondan nasıl düştüğünü anlayamadığını belirten Nihat Şevketoğlu ise "Cimy'nin hayatta kalması beni çok sevindirdi" diye konuştu.