'Bunu yapan CHP'li olamaz'

Taksim'deki 29 Ekim kutlamaları sırasında askere dönerek ''Sizin korumanız gereken cumhuriyete biz sahip çıkıyoruz'' diyen CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Salıcı'nın sözleri CHP'de tepki çekti.

Bu arada Kılıçdaroğlu'nun bu davranış üzeine Salıcı'nın istifasını istediği iddia edildi.
**KILIÇDAROĞLU İSİM VERMEDEN UYARDI**
CHP'de İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı'nın Taksim 29 Ekim kutlamaları sırasındaki tavrı sorun oldu.
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin il başkanını bugün TBMM'deki grup toplantısında isim vermeden uyardı.
CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, Taksim'de 29 Ekim törenleri sırasında hazır bulunan askerlere dönerek, "Sizin korumanız gereken Cumhuriyet'e biz sahip çıkıyoruz" demişti.
Salıcı'nın bu yaklaşımı, daha tören alanında beraberindeki partililerden de tepki görmüştü.
Nitekim, CHP lideri de bugünkü grup toplantısında, "Darbeden medet uman CHP'li olamaz" diyerek isim vermeden Salıcı'nın yaklaşımına karşı olduğunu gösterdi.
**KESKİN: İSTİFA İDDİASI YALAN**
Kılıçdaroğlu'nun bu açıklamalarının ardından Salıcı'nın istifasının istendiği iddia edildi. Ancak CHP'nin Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin istifa iddiasını yalanladı ve ''Böyle bir şey olsa haberim olurdu'' dedi.
**SALICI: ÜZERİME ALINMADIM**
Oğuz Salıcı da istifasının istendiği iddiasının gerçeği yansıtmadığını belirterek, ''Hiç üzerime alınmadım'' ifadesini kullandı.
Salıcı Kılıçdaroğlu'nun istifasını istediğine dair haberleri "Tamamen asparagas. Yok öyle birşey" diyerek yanıtladı. Kılıçdaroğlu'nun kürsüden söylediği sözleri "üzerine alınmadığını" da vurgulayan Salıcı, "Neden üzerime alınayım. Hiç alınmadım. Benim ömrüm bu konularla mücadelelerle geçti" dedi.
Salıcı, Taksim'deki törenlerdeki sözlerinin de askeri erkana değil, yine aynı törende hazır bulunan sivil bürokratlara yönelik olduğunu belirterek şöyle konuştu;
"Ortada bir fotoğraf karesi var. O fotoğrafta benim yanımda askeri bürokratlar duruyor. Oysa onların hemen önünde sivil bürokratlar, vali, kaymakam, emniyet müdürü, bizi tartaklayan polislerin emniyet amirleri var. Benim sözlerim onlara yönelikti. Hatta o sözlerimin devamı da vardı. 'Biz buradayız, resmi törendeyiz. Ama resmi zevat kaçıyor törenden' de dedim.
Salıcı, istifa etmesinin de sözkonusu olmadığını belirtti.