BÜ'nün Makalesi Uluslararası Dergide Yayınlandı

Bozok Üniversitesi (BÜ) Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Sevinç Polat'ın hazırladağı makale uluslararası bir dergide yayınlandı.

Bozok Üniversitesi (BÜ) Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Sevinç Polat'ın hazırladağı makale uluslararası bir dergide yayınlandı.

BÜ'den yapılan yazılı açıklamada, Sağlık Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Sevinç Polat'ın Ayşe Parlak Gürol ve Ümran Çevik ile birlikte hazırladığı SCI kapsamında Internatiol Journal of Nursing Practice adlı dergide yayınlanan "Hand hygiene compliance of nurses: a 5-unit observational study in North-EasternAnatolia" adlı makalesi 20 makale içinde birinci sırada yer aldı.

Açıklmada, 20 milyon makaleyi içine alan bir arama motoru olan BioMedlib Journal tarafındaan kendi konu alanında en iyi 20 makale içinde birinci sırada yer alan Polat'ın çalışmasının Türkiye'de iki farklı şehirde 5 yenidoğan yoğun bakım ünitesinde gerçekleştirildiği bildirildi.

Reklam
Reklam

Çalışma kapsamında hemşirelerin el hijyen uyumları araştırıldığı belirtilen açıklmada şunlar kaydedildi:

"Tüm dünyada önemli bir sorun olan, hastanede yatış süresinin azalması ve tedavi boyutu ile oldukça yüklü bir maliyete neden olan, ölümlere yol açan hastane enfeksiyonlarının önlenmesinde ulusal ve uluslararası önlemlere yer verilen makalede, sağlık personelinin özellikle hemşirelerin el hijyen uyumlarının artırılması ile hastane enfeksiyonalrının yarı yarıya azaltılabileceği vurgulandı."

Muhabir: Özcan Güney / Ömer Sarı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: