Bünyamin Gezer: Her hakem hata yapabilir

FIFA Kokartlı hakemlerden Bünyamin Gezer, hakemlerin hata yapabileceğini ifade ederek, "Türkiye'de maalesef hakemlerden hep hatasız yönetim bekleniyor" dedi.
Bünyamin Gezer, Amasya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Futbol Hakeminin Mesleki Gelişimi" konulu bir konferans verdi.

Gezer, bir çok takım taraftarının kendisini sevdiğini ama bazı hakem arkadaşlarının, bazı taraftar grupları tarafından tehdit edildiğini ifade ederek, "Sokakta yürüdüğüm zaman korkarak yürümüyorum şu anda. Ama ilerde ne olur bilemiyorum. Tehdit alan arkadaşlarım var. Olmaması gereken şeyler bunlar" dedi.

Reklam
Reklam

Bir soru üzerine, her hakemin hata yapabileceğini, oysa yönetici, antrenör ya da oyuncuların hataları sonucu takımların maç kaybetmesine rağmen her zaman hakem hatalarının gündem olduğunu ifade eden Gezer, şunları kaydetti: "Türkiye'de maalesef hakemlerden hep hatasız yönetim bekleniyor. Ama biz insanız. İnsanın olduğu yerde hata mutlaka olacak. Bir yönetici hata yapıyor, çift sarı kartlı veya 4 sarı kartlı oyuncuyu bir müsabakada oynatıyor. Takım galip geldiği halde yenik ilan ediliyor. Antrenör yanlış oyuncu tercihi yapıyor. Oyuncu yüzde yüz golü kaçırıyor. Geçen sene Fenerbahçe-Galatasaray maçında Volkan kardeşimiz, milli takım kalecisi, çok da iyi bir kaleci ama çok hatalı bir gol yedi. O golle de Fenerbahçe şampiyonluktan oldu. O maçta kaleci Volkan hata yapmayıp da hakem kardeşimiz yanlış bir kararı ile gol ile sonuçlansaydı ne olacaktı. Bugün hakem yerle bir olurdu. 'Hakem şampiyonu belirliyor' derlerdi. Dünyada hatasız maç yöneten hakem yok. Önemli olan hakemin gördüğünü çalması."

Reklam
Reklam

Medyadaki hakem yorumlarına değinen Gezer, hakemlere hak etmedikleri eleştirilerde bulunulduğunu savundu. Bazı Türk futbolcularının sahada olaylara art niyetli yaklaştığını da öne süren Gezer, Avrupa'da oyuncuların genellikle hakeme yardımcı olduğunu kaydetti.