Burak attı tur zora girdi

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. tur ilk maçında Almanya'nın Schalke 04 takımı ile İstanbul'da 1-1 berabere kaldı.

Karşılaşmada G.Saray'ın tek golünü kaydeden Burak Yılmaz Devler Ligi'nde 7 gole ulaştı ve gol krallığında Critiano Ronaldo'ya ortak oldu. Ayrıca Burak Yılmaz, Türk takımları adına bir sezonda en çok gol atan futbolcu ünvanını da Jardel'den devraldı.

Türk Telekom Arena'da sarı kırmızılı taraftarların yoğun ilgi gösterdiği karşılaşmada Galatasaray 12. dakikada Burak'ın ayağından gelen golle 1-0 öne geçti. Bu pozisyondan sadece 6 dakika sonra Hamit Altıntop'un füzesi direkte patladı. Her iki takımın karşılıklı atakları ile geçen ilk yarının son saniyelerinde ise Danny'nin orta sahada kaptırdığı topu Jermaine Jones filelerimize gönderdi.

İkinci yarıya Sneijder değişikliği ile başlayan G.Saray aradığı pozisyonlarını yaratsa da aradığı golü bir türlü bulamadı. Schalke'nin de yakaladığı pozisyonları Galatasaray savunması savuşturmayı başardı.

Bu sonuçla 12 Mart Salı günü saat 21.45'te oynanacak karşılaşmada Galatasaray alacağı her galibiyet ile 2-2 ve üzeri gollü beraberliklerde tur atlayan taraf olacak. 0-0'lık sonuç veya alınan her mağlubiyette Galatasaray Devler Ligi'ne veda edecek. 90 dakikanın 1-1 sona ermesi halinde ise maç uzatmalara, uzatmalarda da eşitlik bozulmazsa bir üst tura geçeni seri penaltı atışları belirleyecek.