Burak İlköğretim Okulu folklor ve şiir etkinlikleri düzenledi

Silifke Özel Yıldırımhan Burak İlköğretim Okulu sosyal ve kültürel etkinliklerine devam ediyor. Bir programda 2...

Silifke Özel Yıldırımhan Burak İlköğretim Okulu sosyal ve kültürel etkinliklerine devam ediyor. Bir programda 2 gösterinin sahne aldığı etkinlikte önce ana sınıfı öğrencilerinin "folklor gecesi" ardında 2-A sınıfı öğrencilerinin şiir gecesi" izleyiciler ile buluştu.

Yaşları küçük ama hünerleri büyük olan minikler, sergiledikleri yüksek performans ile konukları hem güldürdüler, hem de duygulandırdılar.

Burak İlköğretim Okulu öğrencilerinin hazırlayıp sundukları program Belediye kültür merkezinde gerçekleştirildi. Etkinliğin ana sınıfı öğrencilerinin hazırladığı "folklor gecesi" ile başladı. Henüz ana sınıfı öğrencileri olan miniklerin, folklor gösterilerinin aralarında İngilizce piyes, koro şarkıları ve tiyatro gösterilerini davetliler ayakta alkışladılar. Konukların pür dikkat izledikleri gösterilerde, Miniklerin canlı performansları ise izleyenleri mest etti.
Miniklerin folklor gösterileri ile eğlenen konuklar, Gecenin ikinci programı "Şiir Gecesi" ile zaman zaman duygulu anlar yaşandı.

Reklam
Reklam

Yahya Kemal Beyatlı, Necip Fazıl, Mehmet Akif Ersoy gibi edebiyatımızın önde gelen şairlerine ait şiirleri yürekten, samimi ve ustaca okudular. Şiirden aldığı sinerjiyi adeta salondakiler ile bütünleştirerek kültürümüze dem vuran mısraları okuyan öğrenciler, salonu dolduran katılımcılara duygulu anlar yaşattılar.

Her iki programda öğrencilerin sergiledikleri yüksek performanstan katılımcıların son derece memnun olduklarını kendilerine ilettiklerini belirten Silifke Özel Yıldırımhan Burak İlköğretim Okulu Müdürü Semih İzinli, “Öğretmenlerimiz, öğrencilerin içinde var olan cevheri çok güzel ortaya çıkartmışlardır. Kültürümüzün bir parçası olan folklor oyunları ana sınıfı öğrencileri tarafından ancak bu kadar güzel ortaya konulabilirdi” açıklamasında bulundu.

"Şiir gecesi" etkinliğinin salona kısa bir tarihe yolculuk yaptırdığını aktaran Müdür İzinli, "Öğrencilerimizin şiirleri sanki o anı yaşamış gibi yürekten ve heyecanla okumaları davetlileri duygulandırdı. Daha 8 yaşlarındaki minik öğrencilerimizin hünerli müthiş gösterileri, milli ve manevi temalı şiirleri ustaca seslendirmeleri etkinliğe ayrı bir güzellik kattı. Etkinlik, onlara öz güven kazandırmakta ve bu konudaki yeteneklerini geliştirmektedir. Silifke’nin güzel insanlarının mest olduğu bu programı izlettiren, emeği geçen herkese ve konuklarımıza çok teşekkür ederim.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: