Burak'ın menajerinden Lazio açıklaması!

Transfer sezonunun en çok konuşulan isimlerinden biri Burak Yılmaz oldu.

Transfer sezonunun en çok konuşulan isimlerinden biri Burak Yılmaz oldu. Golcü futbolcunun Lazio'ya imza atmasına kesin gözüyle bakılırken, sarı kırmızılı ekip oyuncusunu satmayacağını açıkladı. Bundan sonraki süreç ise Lazio'nun açıklamalarına sahne oldu. İtalyan ekibi ülkesindeki medya organlarına yaptığı açıklamalarla transferin bitmeme sebebi olarak Burak Yılmaz'ın menajerini hedef gösterdi. Hatta bugün, UEFA ve yerel mahkemeler nezdinde Ali Egesel hakkında dava açtıklarını da belirttiler.

*[ İTALYAN DEVİ BURAK YILMAZ İÇİN DAVA AÇIYOR](https://www.mynet.com/italyan-devi-burak-icin-dava-aciyor-56545-myspor)**

Reklam
Reklam

Bu dakikadan sonra gözler Burak Yılmaz'ın menajeri ve yetkili isimlerinden Ogan Tarhan'a çevrildi. Bir dönem A Milli Takım bünyesinde görev yapan, spor medyasının tanınan ismi ve Burak Yılmaz'ın menajerlerinden Ogan Tarhan, Eurosport Türkiye'ye konuştu.

"Burak Yılmaz'ı 3 yıldır istiyorlar"

Ogan Tarhan, Eurosport Türkiye İstihbarat Şefi Alper Aslan'a şunları söyledi. "Lazio takımı, Burak Yılmaz Trabzonspor'dayken ilgisini belli etti. O zamanlar 5 milyon Euro olan serbest kalma maddesini ödememek için birçok bahane geliştirdiler. Hatta minimum serbest kalma maddesini 5 taksitle ödemeyi teklif edip, o zamanki Trabzonspor yönetimini de çileden çıkardılar. Ardından Burak için Galatasaray dönemi başladı. İtalyan takımının başında çok değerli bir isim var. Onun ricasını kırmadık ve görüşmelerde bulunduk. Ama Galatasaray'ın şartları belliydi. Bu şartları yerine getirmek yerine yine kendi tekliflerini sundular. FIFA menajeri olduğumuz ve FIFA'nın tüm şartlarını yerine getirdiğimiz için hiçbir kuşkumuz yok. Onlardan istediğimiz bedel ise bizim hukuki bedelimiz olan oyuncunun brüt alacağından %10 menajerlik ücretidir. Bu da zaten FIFA standartlarında alınan bir ücrettir.

Reklam
Reklam

"Galatasaray Kulübü tüm süreci biliyor" 

Burak Yılmaz ile lazio'nun görüşmeleri sırasında bizim en büyük destekçimiz ve olaya en yakın şahidimiz Galatasaray Kulübü'dür. Sayın Başkan Ünal Aysal'da bizim açıklamalarımıza benzer demeçleri verdi. Kendileri bu süreçte bizim yanımızda olup her dakikasını bilen kurum ve kişilerdir. Lazio, transferi bitiremeyince kendi taraftarına şirin gözükmek adına bu tür demeçleri İtalya basınına verdi. Dünyada bilinen bir gerçek var. Lazio başkanı sürekli böyle çıkışları olan ve üslubu bilinen bir isim. Lazio gelen menajeri İgli tare ise durumun farkında olmasına rağmen başkanına yakın açıklamalar yaptı. Ama bizim FIFA normları dışında başka bir talebimiz olmadı, olamaz. Dünyadaki hiçbir transfer menajerlik bedeli yüzünden askıya alınmadı, alınamaz. Burak Yılmaz sıradan bir oyuncu değil. Biz de bu yüzden Galatasaray'ın da desteği ile transfer vazgeçtik. Burak Yılmaz'ın böyle bir kulüpte oynamaması için en doğru kararı verdik."