Bu çağrıya uyup dünyanın dört bir yanından gelenleri karşılayan Mevlana Müzesi, Konya'nın yegane sembolüdür.
Türkiye'nin ziyaretçi sayısı açısından 3. müzesi Mevlana Türbesi'ne gül bahçesinden giriliyor. Mevlana'nın türbesinin de bulunduğu yapıda özel eşyaları ve Mevlevi kültürünü tanıtan eserler var.
Şems-i Tebrizi'yi ziyaret etmeden olmaz. Şems'in Türbesi Mevlana Türbesi'nin çok yakınında olan aynı isimli caminin içinde bulunuyor.
Frig, Helenistlik, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı'nın hüküm sürdüğü Konya'da üst üste kurulan medeniyetlerle oluşan 20 metre yükseklikteki Alaaddin Tepesi, şehrin merkezinde bulunuyor. Etli ekmeğinizi yedikten sonra burada çayınızı içebilirsiniz.
Ata Külliyesi, Selçuklu mimarisinin yegane eserlerinden. Külliye şu an müze olarak kullanılıyor. 700 yıllık çinilerin, halı, kilim ve seccadelerin sergilendiği müze mutlaka gezilmeli.
Dar ve küçük dükkanlardan oluşan ve 2000 yıldır alışveriş yapılan Bedesten Çarşısı, Konya'nın mutlaka gezilmesi gereken yerlerinden.
Tarihimizde yerini almış büyük hiciv ustasını ziyaret etmek için biraz yol yapmanız lazım. Nasrettin Hoca sizi Konya'nın Akşehir ilçesinde bulunan türbesinde bekliyor.
Konya'nın Çumra ilçesinde bulunan Çatalhöyük, dünyanın en eski yerleşim yeri. UNESCO'nun Dünya Mirası Listesinde bulunan Çatalhöyük'te 9000 yıl öncesinin yaşamından izlerle karşılaşacaksınız.
Şehrin üstüne karanlık çökerken olunması gereken yer Akyokuş. Akşam yemeğini burada yerken şehri kuşbakışı izleyebilirsiniz.