Burç Ceyhan Koleji Öğrencileri, İngilizce Yaz Okulu'nu Da Tamamladı

Adana ili Ceyhan ilçesinde faaliyet gösteren, Burç Ceyhan Koleji ve FEBA Learning Center işbirliği ile...

Adana ili Ceyhan ilçesinde faaliyet gösteren, Burç Ceyhan Koleji ve FEBA Learning Center işbirliği ile açılan ve öğrencilere Amerika'dan gelen öğretmenler tarafından verilen İngilizce Yaz Okulu (English Summer School 2013) öğrencilerin kutlama ve yarışma programları ile sona erdi.

Burç Ceyhan Koleji, İngilizce dil eğitimi için öğrencileri Amerika'ya götürmek yerine, Amerikalı öğretmenleri okula getirerek ders almalarına imkan sağladı. Okulun yaz tatiline girmesi ile birlikte başlayan ve 5 Amerikalı öğretmen ve 73 öğrencinin katılımı ile üç hafta boyunca devam eden İngilizce yaz okulunda öğrenciler, öğleden önce Amerikalı öğretmenlerinden günlük 4 saat eğitim görmelerinin yanı sıra yaptıkları birbirinden eğlenceli sosyal aktivitelerle yaz okulunun tadını çıkardılar. Ceyhan'ın tarihi, sosyal, turistik ve tarihi mekânlarını da gezen öğrenciler aynı zamanda yüzme kursuna katılarak yüzme dersleri ve yüzücü sertifikası aldı.

Reklam
Reklam

Amerikalı hocalarıyla birlikte geniş vakit geçiren öğrencilerin yabancı bir dil konuşan insanlarla iletişim kurma becerilerini ve özgüvenlerini, aynı zamanda da İngilizcelerini önemli ölçüde geliştirdiklerini ve ilerlettiklerini vurgulayan Okul Müdürü Evliya Demiraslan, "Dünyanın ortak dili olan İngilizceyi öğrenmek ve konuşmanın çok önemli olduğunu ve okulumuzun öğrencilerinin de İngilizce öğrenmenin öneminin farkında olduklarını, İngilizce yaz okuluna katılımın yüksek olduğuna dikkat çekti. Bu seneki yaz okulunun çok verimli geçtiğini ve önümüzdeki senelerde katılımın çok daha fazla olacağına inanıyoruz. Herkesin yurtdışında dil öğrenme imkanı olmadığını biliyoruz ve bu nedenle öğrencilerimizin dil öğrenebilmesini sağlamak için tüm gücümüzle çalışıyoruz. Bu anlamda düzenlediğimiz yaz kampıyla öğrencilerimizin yabancı ülkeye gitmeden ABD'li öğretmenler sayesinde İngilizceyi daha kaliteli ve daha az meşakkatli bir şekilde öğrenmelerini sağlıyoruz. Öğrencilerimizdeki öğrenme aşkı ve gayretini görmekten dolayı da son derece mutlu oluyoruz. İngilizceyi öğrencilerimize yaşayarak öğretmenin haklı gururunu yaşıyoruz." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: