Burç Özgören Fen Lisesi’nden TÜBİTAK’a çifte proje

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı’nca Bilgisayar, Biyoloji, Temel Fizik, Uygulamalı Fizik, Kimya, Matematik, Coğrafya,...

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı’nca Bilgisayar, Biyoloji, Temel Fizik, Uygulamalı Fizik, Kimya, Matematik, Coğrafya, Sosyoloji ve Tarih dallarında düzenlenen orta öğretim öğrencileri araştırma projeleri yarışmasına, Özel Burç Özgören Anadolu ve Fen Lisesi’nin 2 projesi kabul edildi.

Okul Müdürü Adem Ceylan, açıklamasında, yarışmada Burç Özgören Fen Lisesi öğrencilerinin Matematik ve Fizik Uygulama alanlarında hazırladıkları projelerin TÜBİTAK Adana Bölge Sergisi'nde sergilenmeye değer bulunduğunu kaydetti.

Reklam
Reklam

Ceylan, "Öğrencilerimizin gelenekselleşen bu büyük başarısını kutluyorum. Proje hazırlamak bir sevda işidir. Okulumuz, üniversite sınavlarında, sportif faaliyetlerde, proje çalışmalarında ve sosyal alanlarda Adana’da akla ilk gelen kurumlardan biridir. Biz kurum olarak proje çalışmalarını destekliyor ve gençlere katılacakları yarışmalarda üstün başarılar diliyorum.’’ şeklinde konuştu.

Burç Özgören Fen Lisesi Proje Koordinatörü Bülent Yaman ise proje detayları hakkında bilgi verirken, şunları kaydetti: ‘’Fizik Uygulama dalında 9. sınıf öğrencilerimizden Hakan Ünal’ın hazırladığı ‘KEP’ isimli proje, standart güneş enerjisi sistemlerine göre daha az bir alanda daha çok enerji elde etme amacını taşıyor. Enerji panellerinde, küre şeklinin sağladığı maksimum alandan yararlanarak gün boyunca Güneş’en daha fazla enerji elde etmek bu projenin ana temasını oluşturuyor. Matematik alanındaki projenin ise Burç Özgören Fen Lisesi'nin dünya matematik olimpiyatlarında (AMC) altın madalyalı öğrencisi Melih Ünsal ve okul olimpiyat takımından arkadaşı 10. sınıf öğrencilerinden Mustafa Şahin’e ait olduğunu belirten Bülent Yaman, “Temel Matematik Geometrik Uygulamalar’ isimli proje de eşitsizlik soru çözümlerine geometrik çözümler kazandırarak, kısa ve anlaşılır çözümler kazandırma amaçlıdır.” dedi.

Reklam
Reklam

Yaman, eylül ayından itibaren başlayan proje çalışmalarının meyvelerini topladıklarını belirterek, şöyle devam etti: “Problem üreten değil proje üreten gençlerimiz çevrelerindeki her türlü sorun ile ilgili çözüm önerilerini projeleştiriyor. Bu sayede son yıllarda proje yarışmalarında hep zirvede yer alıyor ve hem ulusal hem de uluslararası başarılar elde ediyoruz. Çalışmalara katkı sağlayan tüm öğrenci ve öğretmenlerimizi kutluyor bölge finallerinde kendilerine başarılar diliyorum.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz