Burçin Bircan raporu açıklandı

İSTANBUL (İHA) - Türkiye yüz güzeli Burçin Bircan'ın ölümünün ardından Adli Tıp Kurumu tarafından açıklanan otopsi raporunda, Bircan'ın aşırı dozda uyuşturucu madde alması sonucu öldüğü belirtildi. Bircan'ın idrar ve kan örneklerinde epilepsi hastalarının kullandığı 'Carbamazebin' isimli ilacın da bulunduğu bildirildi.

Ford Models Supermodel of the World birincisi Burçin Bircan'ın Adli Tıp Kurumu Morg İhtisas Dairesi'nce hazırlanan otopsi raporunda, kan ve idrar örneklerinde alkol bulunmadığı açıklanırken, 9373 mg/ng morfin, 3206 kokain ve gonin gibi uyuşturucu maddelerinin bulunduğu belirtildi.

Reklam
Reklam

Raporda, Bircan ölmeden önce cinsel ilişkide bulunulmadığı, ayrıca kan ve idrar örneklerinde epilepsi hastalarının kullandığı 'Carbamazebin' adlı ilaca rastlandığı ifade edildi. Raporun sonuç kısmında ise, Bircan'ın alınan uyuşturucu sonucu hayatını kaybettiği kaydedildi.

Öte yandan, İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davada, Türkiye güzeli Burçin Bircan'ın uyuşturucudan ölümüne sebep oldukları iddiasıyla 4 kişi yargılanıyor. Gürsel Bıçakcı'nın uyuşturucu madde satmak suçundan tutuklu olarak yargılandığı davada, Bircan'ın cesedini mezarlığa atılmasında kullanılan otomobilin şoförü Tahir Küçükbacak tutuksuz, Sabri Kurban ve Abdülkerim Bulut ise gıyabi tutuklu olarak yargılanıyor.