Burç’tan Ödüllü Matematik Yarışması

Özel Burç Okulları tarafından Adana genelinde organize edilecek ‘3. Ödüllü Matematik Yarışmaları’ ile ilgili hazırlıklar...

Özel Burç Okulları tarafından Adana genelinde organize edilecek ‘3. Ödüllü Matematik Yarışmaları’ ile ilgili hazırlıklar tamamlandı. Yarışmaya ilk dönemde matematik dersi ortalaması 90 olan öğrenciler katılabilecek.

Yarışma ile ilgili açıklamalarda bulunan Özel Burç Okulları Genel Müdürü Sultan Sözeri, dördüncü sınıfta okuyan ve 2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılı’nın ilk döneminde matematik ders ortalaması 90 ve üzeri olan öğrencilerin katılacağı yarışmadaki amaçlarının Matematik Olimpiyatları için öğrenci seçmek olduğunu anlattı. Sözeri, başvuruların 20 Şubat'ta sona ereceği hatırlatmasında bulundu.

Reklam
Reklam

Sözeri, 3. Ödüllü Matematik Yarışmaları kapsamında gerçekleştirilecek sınavların, 23 Şubat Cumartesi günü Burç Vural Anadolu-Fen Sağlık Meslek Lisesi’nde, Burç Öge İlk ve Ortaokulu ile birlikte Burç Çukurova İlk ve Ortaokulu’nda gerçekleştirileceği bilgisini de verdi. İlk sınavda başarılı olarak, ilk 100’e giren öğrencilerin, 24 Mart’ta ikinci sınava katılma hakkı elde edeceğini kaydeden Sözeri, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Dereceye giren öğrencilerimiz, ‘Olimpiyat Sınıfları’nda 5. sınıftan itibaren lise son sınıfa kadar Özel Burç Okulları’nda ücretsiz eğitim-öğretim görme fırsatını elde edecek. Ayrıca sınavlarda birinci olanlara IPAD, altın madalya alan 4 öğrenciye netbook bilgisayar, gümüş madalya alan 8 öğrenciye tablet PC ve bronz madalya ile yetinmek zorunda kalan 12 öğrenciye de yine tablet PC hediye edeceğiz.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: